Θέσεις Εργασίας

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 8.500 ανέργους

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 8.500 ανέργους
ΟΑΕΔ: Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα απασχόλησης 8.500 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών του ΟΑΕΔ.

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα απασχόλησης 8.500 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών του ΟΑΕΔ.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

  • Δικαιούχοι είναι τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), επιχειρήσεις Δήμων και Περιφερειών, επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημόσιου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, καθώς και οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
  • Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι ηλικίας 55 έως 67 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΆΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών.
  • Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες, και το ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών ανέρχεται στο 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών έως τα 750 € μηνιαία.

Ποια η διαδικασία

  • Οι δικαιούχοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής και εντολή κενής θέσης και προσδιορίζουν την ειδικότητα και το εκπαιδευτικό επίπεδο της θέσης
  • Ο ΟΑΕΔ επιβεβαιώνει ότι ο δικαιούχος πληροί τις προϋποθέσεις
  • Οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΆΕΔ υποδεικνύουν στον δικαιούχο υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης, με σειρά προτεραιότητας βάσει του αριθμού των μηνών μακροχρόνιας ανεργίας
  • Ο δικαιούχος επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο
ΟΑΕΔ

Επισημαίνεται πως ξεκινούν οι προσλήψεις 8.500 μακροχρόνια ανέργων σε δήμους και επιχειρήσεις ΟΤΑ όλης της χώρας. Δικαίωμα διορισμού έχουν άνεργοι ηλικίας 55 έως 67 ετών. Το νέο προσωπικό θα υπογράψει συμβάσεις διάρκειας 12 μηνών. Ο μισθός των νεοπροσλαμβανόμενων ανέρχεται έως και το ποσό των 750 ευρώ το μήνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments