Τεχνολογία

Apple: Αυτοί είναι οι απίστευτοι λόγοι που τα Mac δεν έχουν Face ID και οθόνη αφής

Apple: Αυτοί είναι οι απίστευτοι λόγοι που τα Mac δεν έχουν Face ID και οθόνη αφής
Apple: Στελέχη του τεχνολογικού κολοσσού δίνουν την πολυπόθητη εξήγηση για την αποχή της εταιρείας από τεχνολογίες όπως Face ID και οθόνες αφής.

Τα νέα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών έχουν λάβει γενικά καλά σχόλια τόσο από κριτικούς όσο και από καταναλωτές. Ωστόσο, όλοι εξακολουθούν να αναρωτιούνται γιατί οι υπολογιστές της Apple δεν έχουν κάποια χαρακτηριστικά όπως η οθόνη αφής και το Face ID. Μιλώντας στη Wall Street Journal, στελέχη της Apple εξήγησαν γιατί η εταιρεία δεν θέλει να προσθέσει αυτές τις δυνατότητες στα Mac.

Ενώ οι κατασκευαστές υπολογιστών Chromebook και Windows έχουν υιοθετήσει ευρέως τις οθόνες αφής στους φορητούς υπολογιστές, η Apple δεν το έχει κάνει, ακόμη.

Η εταιρεία εστιάζει στην «έμμεση εισαγωγή» στα Mac και στην διατήρηση της τεχνολογίας της οθόνης αφής για τα iPad. Ο John Ternus, ανώτερος αντιπρόεδρος μηχανικής υλικού της Apple, είπε ότι κατασκευάζουν και προσφέρουν τους καλύτερους υπολογιστές αφής στον κόσμο, και αυτοί είναι τα iPad. Τα Mac, συμπλήρωσε, είναι πλήρως βελτιστοποιημένα για έμμεση είσοδο και η εταιρεία δε βρίσκει έναν ουσιαστικό λόγο να το αλλάξει αυτό.

Τι γίνεται με το Face ID

Τα νέα MacBook Pro έχουν notch στην οθόνη και όλοι πιστεύουν ότι το Face ID θα μπορούσε να είναι σύντομα διαθέσιμο και στους φορητούς υπολογιστές της Apple. Η εταιρεία όμως φαίνεται να πιστεύει ότι το Touch ID είναι πιο κατάλληλο για τους φορητούς υπολογιστές. Ο Tom Boger, αντιπρόεδρος του μάρκετινγκ προϊόντων Mac και iPad, είπε ότι το Touch ID είναι πιο βολικό στους φορητούς υπολογιστές, καθώς τα χέρια των χρηστών είναι ήδη στο πληκτρολόγιο.

Για το AppleCare

Κατά τα άλλα, οι Ternus και Boger αναφέρθηκαν στο AppleCare, το service από ανεξάρτητα καταστήματα επισκευών, την πιθανότητα κυκλοφορίας αδιάβροχου MacBook, και την αδυναμία αναβάθμισης των MacBook Pro. Στο θέμα του service είπαν λίγο πολύ ότι η Apple προσπαθεί συνέχεια να βελτιώνει αυτόν τον τομέα. Για τα αδιάβροχα φορητά Mac είπαν ότι δεν παίζει να δούμε κάτι τέτοιο, δεν είναι στα πλάνα κανενός μέλους της εταιρείας. Όσον αφορά τη δυνατότητα αναβάθμισης, είπαν ότι η “ενοποιημένη αρχιτεκτονική μνήμης” είναι μέρος της επίτευξης της βελτιωμένης απόδοσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments