Οικονομία

Κώστας Σκρέκας: Αύξηση των επιδοτήσεων στις επιχειρήσεις του Εξοικονομώ – Πρωτοβουλίες για ΑΠΕ

Κώστας Σκρέκας: Αύξηση των επιδοτήσεων στις επιχειρήσεις του Εξοικονομώ – Πρωτοβουλίες για ΑΠΕ
Κώστας Σκρέκας: Με μέλη του ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού επιμελητηρίου συναντήθηκε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Με μέλη του ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού επιμελητηρίου συναντήθηκε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας. Ο αρμόδιος υπουργός μεταξύ άλλων ανακοίνωσε τη λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών που αφορούν στην αποθήκευση ενέργειας και στην απλοποίηση των διαδικασιών για έργα ΑΠΕ.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως στις προτεραιότητες είναι η αξιοποίηση του βιομεθανίου ενώ ξεκαθάρισε πως θα μεριμνήσει για την επίλυση του ζητήματος του νομικού πλαισίου. Στη συζήτηση συμμετείχαν και στελέχη εταιρειών από τον χώρο των φωτοβολταϊκών όπου ζήτησαν προτάσεις βελτίωσης σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης των όρων σύνδεσης των σχεδιαζόμενων επενδύσεων, την ανάγκη να υποβάλλεται περιβαλλοντική μελέτη από τα ομαδοποιημένα έργα, καθώς και την ανάγκη δημιουργίας περισσότερων τού ενός συστημάτων ανακύκλωσης φωτοβολταϊκών πάνελ. ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

Αύξηση των επιδοτήσεων στο Εξοικονομώ

Τα στελέχη εταιρειών από τον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας έθεσαν το ζήτημα των αυξήσεων στις επιδοτήσεις του προγράμματος «Εξοικονομώ», καθώς και την ανάγκη αλλαγής του ελληνικού νομικού πλαισίου προσαρμογής των τεχνικών προδιαγραφών των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, ώστε αυτό να συμφωνεί με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν τα μέλη της Επιτροπής Ενέργειας του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, έγιναν αναφορές, τέλος. και στην ηλεκτροκίνηση και την εξοικονόμηση ενέργειας από εκπροσώπους φορέων των εν λόγω τομέων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments