Κόσμος

Ρουμανία: Βάζουν τους ασθενείς Covid σε αυτοκίνητα με οξυγόνο γιατί δεν έχουν κλίνες

Ρουμανία: Βάζουν τους ασθενείς Covid σε αυτοκίνητα με οξυγόνο γιατί δεν έχουν κλίνες
Ρουμανία: Είναι προτελευταία στην εμβολιαστική κάλυψη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 36,5%, πίσω μόνο από τη γειτονική μας Βουλγαρία.
Ρουμανία: Είναι προτελευταία στην εμβολιαστική κάλυψη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 36,5%, πίσω μόνο από τη γειτονική μας Βουλγαρία.

Δραματικές στιγμές περνά η Ρουμανία, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν αρχίσει να αυξάνονται επικίνδυνα. Στις 2 Νοεμβρίου πέθαναν από κορωνοϊό 591 άνθρωποι, ενώ ο μέσος όρος νεκρών ημερησίως κινείται  κοντά στους 500. Σύμφωνα με το ECDC η Βουλγαρία βρίσκεται τελευταία στη λίστα με το ποσοστό εμβολιασμένων-τουλάχιστον με μία δόση, επί του πληθυσμού στο 23.8% , ενώ προτελευταία είναι Ρουμανία με 36,5%.

Ακόμη, κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης για 3 μήνες κήρυξε η Λετονία, τα νοσοκομεία της οποίας κατακλύζονται με ασθενείς covid.

Ρουμανία: Τραγικές εικόνες στην πόλη Μπουζάου

Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα είναι η εικόνα που έρχεται από την πόλης Μπουζάου, βορειότερα του Βουκουρεστίου στο νοτιοανατολικό άκρο της χώρας όπου τα νοσοκομεία έχουν τέτοια πληρότητα που οι γιατροί έφτασαν στο σημείο, μην έχοντας άλλες κλίνες, να αφήνουν τους ασθενείς μέσα στα αυτοκίνητά τους στο πάρκινγκ προκειμένου να μπορούν να τους παρέχουν οξυγόνο.

«Έχουμε κάποιον από χθες, από τη 01:00 στο αυτοκίνητο, και η νοσοκόμα μας εξήγησε πώς να χρησιμοποιήσουμε το σωλήνα οξυγόνου, γιατί έχουν πολύ κόσμο και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Πολύ μεγάλη πίεση, υπάρχουν δύο νοσοκόμες για 70 ασθενείς», λέει συγγενής ασθενούς στο ρουμανικό δίκτυο Stirile Pro TV.

Ρουμανία: Πολλοί από τους ασθενείς στα πάρκινγκ είναι ανεμβολίαστοι

Οι γιατροί περιγράφουν μία εικόνα δραματική λέγοντας πως πολλοί από τους ασθενείς Covid στο πάρκινγκ είναι ανεμβολίαστοι και φτάνουν στο νοσοκομείο πολύ αργά, ακόμη και μια εβδομάδα μετά τα πρώτα συμπτώματα. Ορισμένοι από αυτούς έχουν κορεσμό οξυγόνου μόνο 50%, και οι πνεύμονές τους έχουν υποστεί σοβαρή βλάβη. Ρουμανία

Ο διευθυντής του νοσοκομείου δε μιλώντας για την απόφαση να βρίσκονται οι ασθενείς στο πάρκινγκ, λέει πως βρήκε καλύτερη την επιλογή των αυτοκινήτων γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε οι ασθενείς να βρίσκονται μέσα στο κρύο σε σκηνές.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments