Πολιτική

Γεωργαντάς: Κλείστηκαν 130.000 ραντεβού για εμβόλιο σε μια εβδομάδα

Γεωργαντάς: Κλείστηκαν 130.000 ραντεβού για εμβόλιο σε μια εβδομάδα
Γεωργαντάς: Κλείστηκαν 130.000 ραντεβού για πρώτη δόση του εμβολίου σε μια εβδομάδα μετά τα νέα μέτρα που εξέδωσε η κυβέρνηση.
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς αναφερόμενος στο εμβολιαστικό πρόγραμμα αποκάλυψε πως ο αριθμός των ραντεβού για τη πρώτη δόση  τριπλασιάστηκε την τελευταία εβδομάδα σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο.
Μεγάλη κινητικότητα στα εμβολιαστικά κέντρα για ραντεβού της πρώτης δόσης  έχει εκδηλώσει ο κόσμος μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Μειώνονται οι ανεμβολίαστοι.
Γεωργαντάς

Υπερτριπλασιάστηκαν τα ραντεβού μετά την ανακοίνωση των νέων  μέτρων

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε πως την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου κλείστηκαν 130.000 ραντεβού πρώτης δόσης, μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων, την ίδια ώρα που το αντίστοιχο διάστημα του Οκτωβρίου ο αριθμός των ραντεβού για την πρώτη δόση ήταν μόλις στα 45.000.

«Ο κόσμος με υπευθυνότητα και αντιλαμβανόμενος την ανάγκη να θωρακιστεί είτε κάνοντας την πρώτη δόση του εμβολίου είτε την αναμνηστική, το τελευταίο διάστημα δείχνει μια ιδιαίτερη κινητικότητα», σημείωσε ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς.

Γεωργαντάς

Πάνω από 200.000 τα ραντεβού για την τρίτη δόση

«Τη Δευτέρα θα φτάσουμε το μισό εκατομμύριο από ανθρώπους που έχουν κάνει την αναμνηστική δόση. Από την Παρασκευή και το Σάββατο έχουν σταλεί και μηνύματα για να υπενθυμίσουν στον κόσμο που συμπληρώνει το εξάμηνο του ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει την αναμνηστική δόση», πρόσθεσε ο κ. Γεωργαντάς.

Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς μόνο χθες εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση 15.000 πολίτες. «Είναι σαν να θωρακίστηκε μια μικρή πόλη», κατέληξε.

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από εχθές Σάββατο (6/11)  αναφέρουν ότι:

Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανεξαρτήτως της φύσης της εργασίας τους. Παράλληλα, θα υπάρχουν υποχρεωτικά rapid test για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης.

Το μέτρο δεν αφορά αγορές τροφίμων και φαρμακεία.. Ακόμη, αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται οι ποινές για καταστήματα στην εστίαση που δεν τηρούν τα αυστηρά μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments