Αθλητισμός

Φαν’τ Σιπ: «Θα τα δώσουμε όλα κόντρα στην Ισπανία»

Φαν’τ Σιπ: «Θα τα δώσουμε όλα κόντρα στην Ισπανία»
Φαν'τ Σιπ: Ο προπονητής της Εθνικής μίλησε για τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας στο πλαίσιο των Προκριματικών του Μουντιάλ.

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ μίλησε για τα επόμενα παιχνίδια της Εθνικής Ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολλανδός τεχνικός αναμένεται να ανανεώσει το συμβόλαιο του παρά τα σενάρια που ακούγονταν για απομάκρυνση του. 

Πιο συγκεκριμένα, ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας επισήμανε ανάμεσα στα άλλα μετά την προπόνηση της Δευτέρας πως «η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Όμως έχουμε δείξει πως μπορούμε. Θα τα δώσουμε όλα. Μετά την Ισπανία έχουμε το Κόσοβο. Θέλουμε να τελειώσουμε με καλό τρόπο. Κάποιοι παίκτες ίσως πάρουν ευκαιρίες γιατί έχουμε τιμωρίες και τραυματισμούς».

Δείτε τις δηλώσεις του

Λίγα λόγια για τον τεχνικό της Εθνικής

Ο Γιοχάνες Νίκολας «Τζον» φαν ΄τ Σχιπ είναι Ολλανδός-Καναδός πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν ως πλάγιος μέσος και νυν προπονητής ποδοσφαίρου. Από τον Ιούλιο του 2019 είναι προπονητής της Εθνικής Ελλάδας.

Ο Φαν ΄τ Σχιπ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην ακαδημία νέων του Άγιαξ. Έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το Δεκέμβριο του 1981, περνώντας τις επόμενες 11 σεζόν με τον Άγιαξ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έγινε πρωταθλητής Ολλανδίας το 1982, 1983, 1985 και 1990 και κυπελλούχος Ολλανδίας το 1983, 1986 και 1987. Βοήθησε επίσης τον Άξιαξ να κερδίσει το Κύπελλο Κυπελλούχων 1986-87 και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 1991-1992. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ από τον Άγιαξ, αγοράστηκε από την ιταλική Τζένοα, στην οποία αγωνίστηκε τέσσερις σεζόν πριν τερματίσει τη σταδιοδρομία του. Βοήθησε το σύλλογο να κερδίσει το Αγγλοϊταλικό Κύπελλο του 1996.

Μετά τη συνταξιοδότησή του ως παίκτης, ο Φαν ΄τ Σχιπ έγινε προπονητής νέων στον Άγιαξ και στη συνέχεια προπονητής της Τβέντε. Από τον Αύγουστο του 2004, ήταν βοηθός προπονητή του Μάρκο φαν Μπάστεν στην Εθνική Ολλανδίας, μέχρις ότου ο Φαν Μπάστεν εγκατέλειψε τη θέση του προπονητή μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008. Ακολούθησε τον Φαν Μπάστεν στον Άγιαξ, όπου έγινε βοηθός προπονητή μαζί με το Ρομπ Βίτσχε, για την σεζόν 2008-09. Στις 6 Μαΐου 2009, μετά την παραίτηση του Φαν Μπάστεν, ονομάστηκε ως προσωρινός προπονητής του Άγιαξ και διηύθυνε το σύλλογο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments