Αθλητισμός

ΕΠΟ Φαν’τ Σχιπ: Συμφωνία για νέο συμβόλαιο

ΕΠΟ Φαν’τ Σχιπ: Συμφωνία για νέο συμβόλαιο
ΕΠΟ Φαν'τ Σχιπ: Από ότι όλα δείχνουν ο τεχνικός της Εθνικής Ομάδας αναμένεται να ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας του.

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην Εθνική ομάδα. Ζήτημα ημερών είναι πλέον η επισημοποίηση της συμφωνίας της ΕΠΟ με τον Τζον Φαν’τ Σχιπ. Ο τεχνικός αναμένεται να ανανεώσει το συμβόλαιο του παρά τα σενάρια που ακούγονταν για απομάκρυνση του. 

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές τα έχουν βρει μέχρι και στο σκέλος της αποζημίωσης του Ολλανδού εκλέκτορα σε περίπτωση αποχώρησης / αποδέσμευσής του στη διαδικασία των προκριματικών του Euro 2024 (γίνεται λόγος για καταβολή αποδοχών δύο μηνών εφόσον απολυθεί πριν από τη λήξη του επόμενου συμβολαίου του και όχι ενός έτους). Νωρίτερα εξάλλου είχατε διαβάσει για τις σχετικές εξελίξεις.

Έρχεται την Δευτέρα να υπογράψει ο Φαν’τ Σχιπ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο ατζέντης του Ολλανδού τεχνικού αναμένεται τη Δευτέρα στην Ελλάδα για να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα το νέο deal το οποίο όπως πληροφοροθήκατε από το Gazzetta έκλεισε ουσιαστικά χθες και το πλάνο της ΕΠΟ είναι το νέο συμβόλαιο του προπονητή να ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα (εντός του Νοεμβρίου και ίσως και πριν την Ισπανία).

Να θυμίσουμε πως η ΕΠΟ έχει δώσει τη θέση της από νωρίς το μεσημέρι σχετικά με τη σημερινή παρουσία του Φαν’τ Σχιπ στα γραφεία της. Από την πλευρά της τόνισε πως το ζητούμενο είναι να επικεντρωθεί η ομάδα στους αγώνες με Ισπανία και Κόσοβο και ότι υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές για το νέο συμβόλαιο, πλην όμως η συζήτηση και η τελική απόφαση θα προκύψουν μετά τα δύο προσεχή ματς της Εθνικής Ελλάδας.

Λίγα λόγια για τον τεχνικό της Εθνικής

Ο Γιοχάνες Νίκολας «Τζον» φαν ΄τ Σχιπ είναι Ολλανδός-Καναδός πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν ως πλάγιος μέσος και νυν προπονητής ποδοσφαίρου. Από τον Ιούλιο του 2019 είναι προπονητής της Εθνικής Ελλάδας.

Ο Φαν ΄τ Σχιπ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην ακαδημία νέων του Άγιαξ. Έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το Δεκέμβριο του 1981, περνώντας τις επόμενες 11 σεζόν με τον Άγιαξ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έγινε πρωταθλητής Ολλανδίας το 1982, 1983, 1985 και 1990 και κυπελλούχος Ολλανδίας το 1983, 1986 και 1987. Βοήθησε επίσης τον Άξιαξ να κερδίσει το Κύπελλο Κυπελλούχων 1986-87 και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 1991-1992. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ από τον Άγιαξ, αγοράστηκε από την ιταλική Τζένοα, στην οποία αγωνίστηκε τέσσερις σεζόν πριν τερματίσει τη σταδιοδρομία του. Βοήθησε το σύλλογο να κερδίσει το Αγγλοϊταλικό Κύπελλο του 1996.

Μετά τη συνταξιοδότησή του ως παίκτης, ο Φαν ΄τ Σχιπ έγινε προπονητής νέων στον Άγιαξ και στη συνέχεια προπονητής της Τβέντε. Από τον Αύγουστο του 2004, ήταν βοηθός προπονητή του Μάρκο φαν Μπάστεν στην Εθνική Ολλανδίας, μέχρις ότου ο Φαν Μπάστεν εγκατέλειψε τη θέση του προπονητή μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008. Ακολούθησε τον Φαν Μπάστεν στον Άγιαξ, όπου έγινε βοηθός προπονητή μαζί με το Ρομπ Βίτσχε, για την σεζόν 2008-09. Στις 6 Μαΐου 2009, μετά την παραίτηση του Φαν Μπάστεν, ονομάστηκε ως προσωρινός προπονητής του Άγιαξ και διηύθυνε το σύλλογο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments