Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Οι κόντρες των υποψηφίων – «Πέτρα του σκανδάλου» ο ΣΥΡΙΖΑ

ΚΙΝΑΛ: Οι κόντρες των υποψηφίων – «Πέτρα του σκανδάλου» ο ΣΥΡΙΖΑ
ΚΙΝΑΛ: Συνεχίζονται οι εσωκομματικές προεκλογικές ζυμώσεις ενόψει της εκλογικής μάχης του Δεκεμβρίου. Πέτρα του σκανδάλου το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου, η συζήτηση για το ζήτημα των συνεργασιών και του πολιτικού προσανατολισμού του ΚΙΝΑΛ συνεχίζει να τροφοδοτεί την αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων.

Ντέρμπι για τρεις

Με τη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» Σαββατοκύριακο» να δείχνει ντέρμπι μεταξύ τριών για τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στο δεύτερο γύρο, ο Αντρέας Λοβέρδος συνεχίζει να αφήνει αιχμές και υπαινιγμούς κατά του Γιώργου Παπανδρέου για το ζήτημα της προοδευτικής κυβέρνησης, ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί ταυτόχρονα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για δύο πόλους της συντήρησης ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης απορρίπτει τη συνεργασία με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ο στόχος είναι να επανέλθει σε ρόλο πρωταγωνιστή το ΚΙΝΑΛ.

Λοβέρδος: Κάποιοι υποψήφιοι μιλούν με τους όρους του Τσίπρα

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο MEGA απέρριψε εκ νέου τις συζητήσεις περί συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όσοι λένε τέτοια πραγματάκια είναι με τον κ. Τσίπρα που βλέπει τη δική μου εκλογή ως κάτι κακό για τον ίδιον και καλά κάνει και το βλέπει έτσι, δεν τον συμφέρει η δική μου εκλογή και το λέω ρητά, γιατί εμείς θα ανεβαίνουμε και αυτός θα πέφτει», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στο MEGA Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα άφησε νέες αιχμές για τα περί προοδευτικής διακυβέρνησης χωρίς ωστόσο να κάνει ονομαστική αναφορά στον Γιώργο Παπανδρέου.

«Τώρα όμως έχουμε κάποιους υποψηφίους που μιλούν με τους όρους του κ. Τσίπρα, δηλαδή μιλούν για προοδευτική κυβέρνηση. Αυτό εγώ το απορρίπτω» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος ενώ μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτικών του φίλων στη Ναύπακτο υπογράμμισε στο ίδιο κλίμα με σαφείς υπαινιγμούς για τον πρώην πρωθυπουργό.

«Όλα αυτά τα χρόνια ήμουν πάντα παρών στις χαρές και τις λύπες της παράταξης. Δεν ανήκω σε μηχανισμούς που καταχρέωσαν την παράταξη και εξαφανίστηκαν μετά, έφυγαν, άλλαξαν κόμματα, έκαναν άλλα πράγματα. Είμαι εδώ και δίνω τις μάχες  όχι για να σας πείσω πόσο καλά ήταν παλιά τα πράγματα αλλά για να σας πω τι πρέπει να γίνει αύριο το πρωί ή ακόμη και σήμερα. Μιλώ δηλαδή για το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα. Και μιλώ με δύναμη».

Παπανδρέου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέπλυνε τις αμαρτίες των κυβερνήσεων της ΝΔ

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται σε περιοδεία στην Κρήτη. Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει στο «Βήμα της Κυριακής» ότι επιδίωξή του είναι το Κίνημα Αλλαγής αν γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

«Κυρίαρχο ζήτημα πρέπει να είναι η συζήτηση για το πού θέλουμε να πάει η Ελλάδα, όχι τα παιχνίδια μοιρασιάς της εξουσίας. Άλλωστε η οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης δεν απαντάται με συνεργασίες κομμάτων και συμφωνίες ηγετών, αλλά μόνο μέσα από τη συστράτευση όλων των δημοκρατικών προοδευτικών πολιτών», δήλωσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας σε συγκέντρωση στη Σητεία κατηγόρησε τη ΝΔ για «αδιαφανείς, πελατειακές λογικές, που μας κατέστρεψαν. Και με λογικές εκτάκτων συνθηκών, αλλά και με αλαζονική στάση, επιβάλει άδικες πολιτικές, περιστέλλει δικαιώματα και καλλιεργεί την αδιαφάνεια, υπέρ συμφερόντων και κατεστημένων».

Ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε πάντως πυρά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είχε την ευκαιρία να κυβερνήσει και η αντιμνημονιακή ρητορική του μεταφράστηκε σε υπέρογκη φορολογία και αντεργατικά μέτρα. Και το χειρότερο, έκρυψε την αλήθεια ξεπλένοντας τις αμαρτίες των κυβερνήσεων της ΝΔ. Η ηγεσία του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, συντάχθηκε με τη συντήρηση. Για τη νομή της εξουσίας, όχι την αλλαγή της».

Ανδρουλάκης: Κανένα λοξοκοίταγμα προς ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ

Ομιλία στην Κόρινθο πραγματοποιεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ο Παναγιώτης Βλάχος ανακοίνωσε την παραίτησή του από γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ καθώς δήλωσε τη στήριξή του στον ευρωβουλευτή.

«Προτεραιότητά μου είναι να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές στην πολιτική ζωή της χώρας. Και αυτό δεν θα γίνει λοξοκοιτώντας προς τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κοιτάζοντας μπροστά», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σήμερα η παράταξή μας πρέπει να αναγεννηθεί, να δυναμώσει ξανά. Και για αυτό χρειαζόμαστε ανανέωση, ενότητα και απολύτως διακριτό αυτόνομο πολιτικό στίγμα» επισημαίνει.

Χρηστίδης: Προσβλητική κάθε συζήτηση ετεροπροσδιορισμού

Με πρόταγμα την ανανέωση αλλά και την αυτονομία του ΚΙΝΑΛ ο Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» χαρακτηρίζει προσβλητική κάθε συζήτηση ετεροπροσδιορισμού και τονίζει: ΚΙΝΑΛ

«Αν εκλεγώ αλλάζει, για την ακρίβεια, μικραίνει, η απόσταση ανάμεσα στη βάση του κόμματος, που νοιάζεται για τον τόπο και ταυτόχρονα παλεύει να τα βγάλει πέρα με τις δυσκολίες των κρίσεων. Οι αρχές τις σοσιαλδημοκρατίας που αναγεννιούνται στην Ευρώπη, δεν αναγεννιούνται σε όμορφα γραφεία με αναμμένα ηλεκτρικά τζάκια. Αναγεννιούνται στο δρόμο από τους ανθρώπους που νιώθουν στάσιμοι και περιορισμένοι. Από τους ανθρώπους που παρόλο που σπούδασαν δεν βρίσκουν να δουλέψουν στις σπουδές τους. Έχω άλλη οπτική γωνία στα προβλήματα: δίπλα, όχι από πάνω. είναι προβλήματα δικά μας, του διπλανού μας, της κοινωνίας μας . Και μαζί θα βρούμε τις λύσεις. Με διαβούλευση, σχέδιο, λογοδοσία, αποτελεσματικότητα».

Γερουλάνος: Προτεραιότητα η επανασύνδεση με τα λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη

«Προτεραιότητα είναι η επανασύνδεση του κόμματος με τα λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη, τον κόσμο της αγροτιάς, της μικρομεσαίας επιχείρησης, της ευέλικτης εργασίας, της νέας δημιουργίας, των επιστημών και του πολιτισμού. Των κοινωνικών, δηλαδή, στρωμάτων που έχασαν την πολιτική τους εκπροσώπηση όταν τα Δυτικά προοδευτικά κόμματα έγιναν εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ελίτ» τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής». ΚΙΝΑΛ

«Η υποψηφιότητά μου είναι θέτει ως προτεραιότητα την αποκέντρωση της εξουσίας. Βλέπετε εσείς κάποιο κόμμα που είναι διατεθειμένο να αποποιηθεί εξουσία;», είπε ο Παύλος Γερουλάνος.

Καστανίδης: Λείπει η εμπιστοσύνη για τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ

«Έχουμε καμιά ιδεολογική συγγένεια με τον χώρο της ΝΔ για να στήνουμε κυβερνήσεις συνεργασίας; Όχι. Και δεύτερον σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σας πω ότι λείπει το στοιχείο της εμπιστοσύνης», δήλωσε ο Χάρης Καστανίδης. ΚΙΝΑΛ

Η πρώτη μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση

Την ίδια ώρα δυναμική αναμέτρηση αποτυπώνει η πρώτη μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για τα «Νέα Σαββατοκύριακο». Στο ερώτημα για ποιον υποψήφιο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ είναι πιο πιθανό να ψηφίσουν όσοι σίγουρα ή μάλλον θα πάνε στην κάλπη:

 • Τον Ανδρέα Λοβέρδο απαντά το 28.8%
 • Τον Γιώργο Παπανδρέου το 25.2%
 • Τον Νίκο Ανδρουλάκη το 24.7%
 • Τον Παύλο Χρηστίδη το 6.2%
 • Τον Παύλο Γερουλάνο το 4.3%
 • Τον Χάρη Καστανίδη το 4.1%

Όσον αφορά στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ το 27,2% απαντά ότι το πιο πιθανό είναι ότι θα ψηφίσουν τον Ανδρέα Λοβέρδο.

 • Το 25,8% τον Γιώργο Παπανδρέου
 • Το 25,4% τον Νίκο Ανδρουλάκη
 • Το 6,2% τον Παύλο Χρηστίδη
 • Το 4,3% τον Παύλο Γερουλάνο
 • Το 3,7% επιλέγει τον Χάρη Καστανίδη

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή του ΚΙΝΑΛ που θα διευθετήσει μεταξύ άλλων και το ζήτημα των debates των 6 υποψηφίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments