Ελλάδα

Βασιλακόπουλος: «Το δυσάρεστο είναι ότι ο χειμώνας είναι μπροστά μας»

Βασιλακόπουλος: «Το δυσάρεστο είναι ότι ο χειμώνας είναι μπροστά μας»
Βασιλακόπουλος: Ο πνευμονολόγος αναφέρθηκε στον δύσκολο χειμώνα από την πλευρά της πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς.

Ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος μίλησε για τα κρούσματα και για την πρόταση του για την τρίτη δόση. Την ίδια ώρα, από τα συνολικά 8.613 νέα κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφηκαν 1.999  κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 1440 νέες λοιμώξεις. 

Πιο συγκεκριμένα, στη εκπομπή «LIVE NEWS» φιλοξενήθηκε ο πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος μίλησε για τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων, την πορεία της πανδημίας και την πρότασή του να χορηγείται το εμβόλιο σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα από τους έξι μήνες.

“Πολύ μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας είναι ανεμβολίαστοι “

«Είναι γεγονός ότι είμαστε σε μία ανοδική πορεία σε αυτό το επιδημικό κύμα. Το δυσάρεστο είναι ότι ακόμα ο χειμώνας είναι μπροστά μας, πραγματικά δεν έχει κρύο στις νότιες περιοχές, άρα αναμένεται να πάμε σε ακόμα μεγαλύτερη μεταδοτικότητα στο επόμενο χρονικό διάστημα» δήλωσε.

«Πολύ μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας είναι ανεμβολίαστοι και αρκετοί συμπολίτες μας είναι εμβολισμένοι αρκετά παλαιότερα» πρόσθεσε. Μάλιστα, ο ίδιος πρότεινε να ανοίγει η πλατφόρμα για την αναμνηστική δόση νωρίτερα από τους έξι μήνες, στους τέσσερις.

«Εγώ παρουσίασα την επιστημονική μου άποψη την οποία στηρίζω στα δεδομένα που έχουν δημοσιευτεί. Από εκεί και πέρα μπορείτε να ρωτήσετε την επιτροπή» δήλωσε και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να ληφθούν νέα πιο σκληρά μέτρα. «Το αν θα δούμε πιο σκληρά μέτρα εξαρτάται από την πολιτική ηγεσία και τις αποφάσεις που θα πάρει» ξεκαθάρισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Βασιλακόπουλος: Μην ανησυχούμε για τη μετάλλαξη Mu

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Mu δήλωσε ότι «τα αρχικά δεδομένα κατατάσσουν αυτό το στέλεχος στα στελέχη ενδιαφέροντος, που σημαίνει ότι πρέπει να το μελετήσουμε, αλλά όχι ακόμη στα στελέχη ανησυχίας. Οι λίγες εργασίας που υπάρχουν αναφέρουν ότι μάλλον δημιουργεί λιγότερο πρόβλημα στα εμβόλιά μας απ’ ό,τι δημιουργεί το στέλεχος Δέλτα»

«Είναι κάπου ανάμεσα στο προηγούμενο στέλεχος το βρετανικό το Άλφα, και το Δέλτα και η πρόβλεψη του επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων Άντονι Φάουτσι είναι ότι μάλλον δεν θα επικρατήσει και δε θα προβληματίσει ιδιαίτερα όμως πρέπει να το παρακολουθήσουμε, ενώ το εμβόλιο συνεχίζει να είναι αποτελεσματικό» εξήγησε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος..

“Το μεγάλο πρόβλημα είναι ένα πιο επικίνδυνο στέλεχος που θα προέλθει από μη εμβολιασμό” Το μεγάλο πρόβλημα, συνέχισε είναι το στέλεχος δέλτα Δέλτα, αλλά ιδιαίτερα ένα πιο επικίνδυνο στέλεχος που θα προέλθει από μη εμβολιασμούς σημείωσε ο καθηγητής. «Αν δίνουμε χώρο στον ιό να πολλαπλασιάζεται με το να μην εμβολιαζόμαστε πιθανό κάποιες μεταλλάξεις να οδηγήσουν  σε στέλεχος πιο μεταδοτικό και από το Δέλτα. Υπαρκτός κίνδυνος, είδαμε ότι αλλιώς ξεκίνησε ο ιός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments