Διεθνή

Σιγκαπούρη: Γίνεται η πρώτη χώρα που δε θα καλύπτει τις ιατρικές δαπάνες ανεμβολίαστων

Σιγκαπούρη: Γίνεται η πρώτη χώρα που δε θα καλύπτει τις ιατρικές δαπάνες ανεμβολίαστων
Σιγκαπούρη: Τι αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε ότι από τις 8 Δεκεμβρίου δεν θα καλύπτει τα ιατρικά έξοδα για την θεραπεία κατά της COVID-19 όσων πολιτών έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν. Μέχρι σήμερα οι ανεμβολίαστοι αποτελούν μια ευμεγέθη πλειονότητα ασθενών με COVID-19 που έχει ανάγκη περίθαλψης σε ΜΕΘ.

Σιγκαπούρη: Η απόφαση του υπουργείου Υγείας

Το υπουργείο Υγείας της χώρας επισήμανε χθες ότι αυτοί οι ασθενείς “επιβαρύνουν δυσανάλογα τις ιατροφαρμακευτικές πηγές της χώρας”. “Ως εκ τούτου, από τις 8 Δεκεμβρίου 2021 θα ξεκινήσουμε να χρεώνουμε ασθενείς με COVID-19 που είναι κατ΄επιλογήν ανεμβολίαστοι. Αυτό θα αφορά όλους τους ανεμβολίαστους ασθενείς με COVID-19 που θα έχουν εισαχθεί στις 8 ή μετά τις 8 Δεκεμβρίου 2021 σε νοσοκομεία… τα ιατρικά έξοδα για την θεραπεία της COVID-19 για όσους είναι ακατάλληλοι για να εμβολιαστούν θα εξακολουθήσουν να καλύπτονται πλήρως από την κυβέρνηση, για παράδειγμα για παιδιά κάτω των 12 ετών ή άτομα που δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους”, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Σιγκαπούρη

Η κυβέρνηση καλύπτει τις ιατρικές δαπάνες για την θεραπεία της COVID-19 για όλους τους Σιγκαπουρέζους, τους μόνιμους κατοίκους και τους έχοντες άδεια για μακροχρόνια διαμονή από τότε που εμφανίστηκε η πανδημία στις αρχές του 2020, αναφέρει η ανακοίνωση

Η Σιγκαπούρη ξεκίνησε τους εμβολιασμούς στις 30 Δεκεμβρίου 2020 με τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna. Μέχρι στιγμής το 85% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορωνοϊού.

Η Σιγκαπούρη υποδέχθηκε πριν από μερικές εβδομάδες τους πρώτους ταξιδιώτες υπό το διευρυμένο πρόγραμμά της για την είσοδο στην πόλη-κράτος χωρίς καραντίνα, με τον κόμβο αερομεταφορών να κάνει ένα πρώτο βήμα προς την αποκατάσταση των διεθνών συνδέσεών του, παρά τη σημαντική αύξηση στα κρούσματα COVID-19. Πτήσεις της Singapore Airlines από το Άμστερνταμ και το Λονδίνο έφθασαν βάσει των λεγόμενων ζωνών για εμβολιασμένους ταξιδιώτες (VTL). «Ναι, αυτή είναι τέλεια επίσκεψη. Είναι πολύ βολικό», δήλωσε η Άντρεα Μούλενς, κάτοικος της Σιγκαπούρης, που επέστρεψε από την Ολλανδία με την κόρη της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments