Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 82 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν στο λιμάνι

Θεσσαλονίκη: 82 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν στο λιμάνι
Θεσσαλονίκη: Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ είχαν πληροφορία για ναρκωτικά σε ψυγείο με μπανάνες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από το οποίο κατασχέθηκαν 82 κιλά κοκαΐνης.

Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο λιμάνι εντοπίστηκε φορτίο 82 κιλών κοκαΐνης. Οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είχαν πληροφορίες ότι υπήρχαν ναρκωτικά σε ψυγείο με μπανάνες από το Εκουαδόρ με παραλήπτη συγκεκριμένη εταιρεία στην Βουλγαρία. Στη συνέχεια επιστράτευσαν τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο που μπορεί να ανιχνεύσει την κοκαΐνη, ο οποίος και εντόπισε το επίμαχο κοντέινερ στη Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση βρίσκεται στον αρμόδιο εισαγγελέα

Ακολούθησε φυσικός έλεγχος, ο οποίος και βρήκε τα ναρκωτικά, και στη συνέχεια ελέγχθηκαν και τα 15 συνολικά εμπορευματοκιβώτια. Να σημειωθεί ότι το κοντέινερ ήταν χωρίς σφραγίδα, η οποία προφανώς είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο, πριν δηλαδή το κοντέινερ μεταφερθεί εκτός καραβιού.

Θεσσαλονίκη

Πιο συγκεκριμένα το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Εντοπισμός και κατάσχεση 82 κιλών κοκαΐνης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Σε μια σημαντική αποκάλυψη μεγάλου φορτίου ναρκωτικών ουσιών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για φορτίο με 82 κιλά κοκαΐνη, που εντοπίστηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και αποτελεί μέρος μεγάλης παρτίδας του συγκεκριμένου ναρκωτικού. Οι ελεγκτές αξιοποίησαν πληροφορία, σύμφωνα με την οποία υπήρχαν ναρκωτικά σε ψυγείο με μπανάνες από Εκουαδόρ με παραλήπτη συγκεκριμένη εταιρεία στην Βουλγαρία.

Επιστράτευσαν τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο – ανιχνευτή, ο οποίος και εντόπισε το επίμαχο κοντέινερ. Ακολούθησε φυσικός έλεγχος, ο οποίος και βρήκε τα ναρκωτικά, και στη συνέχεια ελέγχθηκαν και τα 15 συνολικά εμπορευματοκιβώτια. Να σημειωθεί ότι το κοντέινερ ήταν χωρίς σφραγίδα, η οποία προφανώς είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο, πριν δηλαδή το κοντέινερ μεταφερθεί εκτός καραβιού. Επιπλέον, στο Εκουαδόρ βρέθηκαν 500 κιλά κοκαΐνη, φορτίο με μπανάνες, που είχαν ως τελικό παραλήπτη, την ίδια εταιρεία στην Βουλγαρία.
Η υπόθεση βρίσκεται στον αρμόδιο εισαγγελέα».

Θεσσαλονίκη

Ενώ λίγες μέρες νωρίτερα πιάστηκε ζευγάρι στην Αχαΐα που προμήθευε κοκαϊνη

Στην Δυτική Αχαΐα άλλη μια επιτυχία της Ελληνικής αστυνομίας δίωξης ναρκωτικών αφού οι άνδρες της ασφάλειας έπιασαν μια γυναίκα και έναν άνδρα που προμήθευαν με ποσότητες ναρκωτικών ένα “βαποράκι” το οποίο πωλούσε ναρκωτικές ουσίες σε 23 άτομα της περιοχής.

Σε βάρος του ζευγαριού είχε σχηματιστεί δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών και εκκρεμούσε σε βάρος τους ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πατρών. Έτσι, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται ως την απολογία τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments