Ελλάδα

Άσχημα τα νέα για τον Αργύρη Σαλιαρέλη

Άσχημα τα νέα για τον Αργύρη Σαλιαρέλη
Αργύρης Σαλιαρέλης: Θα βρεθεί τον επόμενο μήνα αντιμέτωπος με το σφυρί των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Άφησε εποχή τόσο με την προεδρία του στον ιστορικό σύλλογο του Ολυμπιακού, όσο και με τις πράξεις, τα «τσιτάτα» και τη γενικότερη συμπεριφορά του. Απασχόλησε με αρνητικό πρόσημο την επικαιρότητα κατά το παρελθόν, κατηγορήθηκε για διάφορα αδικήματα, δικάστηκε, φυλακίστηκε, αθωώθηκε και κάποια στιγμή χάθηκε από τη δημοσιότητα.

Ο λόγος για τον Αργύρη Σαλιαρέλη, τον αποκαλούμενο και «βασιλιά των ρουμπινιών», που, θα βρεθεί τον επόμενο μήνα αντιμέτωπος με το σφυρί των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για ένα ακίνητό του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αίγινα.

Αργύρης Σαλιαρέλης: Είχε αποκτήσει μεγάλη περιουσία στο νησί, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων και τον περίφημο «πύργο» του

Κατά τις «ένδοξες εποχές» ο Σαλιαρέλης είχε αποκτήσει μεγάλη περιουσία στο νησί, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων και τον περίφημο «πύργο» του, που κατά καιρούς χρησιμοποιείτο ως «κτήμα» για γάμους και δεξιώσεις. Ο τέταρτος πλειστηριασμός Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, θα βγει σε πλειστηριασμό στις 8 Δεκεμβρίου ένα αγροτεμάχιο έκτασης 6.675 τ.μ. με αποθήκη και πηγάδι, που βρίσκεται στη θέση «Φανάρι ή Πλακάκια» της Αίγινας.

Αργύρης Σαλιαρέλης:

Το αγροτεμάχιο αποκτήθηκε το Δεκέμβριο του 1985 από την εταιρεία του ΑΡΣΑΛ Α.Ε. (Α. Σαλιαρέλης Γεωργικαί-Εμπορικαί-Κτηματικαί και Τουριστικαί Επιχειρήσεις), επισπεύδοντες είναι ιδιώτες και το χρέος για το οποίο έγινε η αναγκαστική κατάσχεση τον Φεβρουάριο του 2019, είναι 78.122 ευρώ.

Η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε μετά από δικαστική απόφαση στις 500.000 ευρώ, ενώ το ακίνητο φέρει δύο προσημειώσεις υποθήκης υπέρ των επισπευδόντων, για 33.000 ευρώ (εγγραφείσα στις 24/3/2010) και για 15.000 ευρώ (εγγραφείσα την 22/7/2010). Είναι η τέταρτη φορά που το συγκεκριμένο ακίνητο βγαίνει στο σφυρί καθώς από τον Οκτώβριο του 2019 έχουν προηγηθεί τρεις άγονοι πλειστηριασμοί (και δύο αναβολές λόγω covid-19), με την τιμή πρώτης προσφοράς να είναι αρχικά στις 700.000 ευρώ και στη συνέχεια στις 650.000 ευρώ. Αργύρης Σαλιαρέλης:

Όπως αναφέρει το newmoney, η νέα μειωμένη τιμή εκκίνησης αποφασίστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά στις 28 Ιουλίου 2021, όταν η υπόθεση εκδικάστηκε μετά από αναβολές λόγω της πανδημίας.

Στο δικαστήριο οι επισπεύδοντες ζήτησαν η τιμή να μειωθεί στις 350.000 ευρώ, ενώ ο Σαλιαρέλης υποστήριξε ότι πρέπει να αυξηθεί και να ορισθεί κατ ελάχιστον στις 750.000-850.000 ευρώ,, καθώς κατά τα λεγόμενά του, η αγοραία αξία του ακινήτου είναι 1,2 εκατ. ευρώ, αναφέροντας ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές. Οι οποίοι, ωστόσο, δεν φάνηκαν κατά τους τρεις πλειστηριασμούς όταν είχαν την ευκαιρία να το «χτυπήσουν» μισό εκατομμύριο φθηνότερα…

Στη δικαστική απόφαση σημειώνεται ότι «η κατάθεση του ανωτέρω δεν κρίνεται πειστική αφού δεν επιβεβαιώνεται από κάποιο πρόσφατο συγκριτικό στοιχείο καθόσον η καθ ής δεν προσκόμισε, ούτε επικαλέστηκε έκθεση εκτίμησης της εμπορικής αξίας του κατασχεθέντος ακινήτου από πιστοποιημένο εκτιμητή». Όπως αναφέρεται μάλιστα, το μόνο που προσκομίστηκε ήταν ένα δημοσίευμα εφημερίδας του περασμένου Ιουνίου που έλεγε ότι καταγράφουν μεγάλη άνοδο οι αντικειμενικές τιμές στους δήμους της πρώην Νομαρχίας Πειραιά. Τελικά το δικαστήριο όρισε τη νέα τιμή πρώτης προσφοράς στις 500.000 ευρώ…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments