Αθλητισμός

ΑΕΚ – Ρίγα 88-79: Μεγάλη νίκη με ηγέτη τον Κολόμ

ΑΕΚ – Ρίγα 88-79: Μεγάλη νίκη με ηγέτη τον Κολόμ
ΑΕΚ – Ρίγα 88-79: Ο δικέφαλος κατάφερε να νικήσει την Ρίγα με αποτέλεσμα να παραμείνει "ζωντανός" στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

ΑΕΚ και Ρίγα διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League. Ο δικέφαλος έπρεπε να πάρει μία νίκη, μετά τις τρεις ήττες, προκειμένου να κρατηθεί “ζωντανός” στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, μεγάλο ρόλο για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα έπαιξε ο Κίνο Κολόμ, με τον Ισπανό γκαρντ να «εκτελεί» τη Ρίγα με 26 πόντους (6/9 τρίποντα), όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη με 88-79 για την 4η αγωνιστική του BCL. Μπορεί η διαφορά των 16 πόντων να μην καλύφθηκε, αλλά η Ένωση πήρε αυτό που ήθελε και θα παλέψει στα δύο τελευταία παιχνίδια με Τρεβίζο και Σομπατέλι για να αποφύγει την τελευταία θέση του ομίλου.

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ – ΡΙΓΑ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Οι φάσεις

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ΄ όλη τη διάρκειά του, με τον Ισπανό να ευστοχεί σε τρίποντο 38,8¨ πριν το τέλος, κάνοντας το 83-77, με την ΑΕΚ να διαφυλάσσει το προβάδισμά της και να φτάνει στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, με τη Ρίγα να πάει στο 1-3.

Πέρα από τον Κολόμ, ο Χάμερ είχε 17 πόντους (5/9 σουτ, 6ριμπ.) σε 33:23΄, ενώ για τη Ρίγα ο Κρίστερς Ζόρικς τελείωσε με 22 πόντους (5/10 τρίποντα) και ο Ρασόν Χάμοντς 12 (5/6 σουτ). Η ΑΕΚ ξεκίνησε αγχωμένη το παιχνίδι και η Ρίγα φρόντισε να το εκμεταλλευτεί. Με μπροστάρηδες τους Ζόρικς (12π. με 4 τρίποντα) και Χάμοντς (9π.) στο πρώτο δεκάλεπτο, οι Λετονοί έτρεξαν σερί 10-0 και προηγήθηκαν με 17-10.

Η Ένωση υπέπεσε σε τρία επιθετικά φάουλ και πέρα όλων των άλλων, είχε να διαχειριστεί και τον εκνευρισμό από τα σφυρίγματα των διαιτητών, ωστόσο μπόρεσε να επιστρέψει στον αγώνα και με σερί 9-0, μετέτρεψε το 14-23 σε 23-23. Ο Κίνο Κολόμ ήταν ο μοναδικός που δημιούργησε για τους γηπεδούχους (2 ασίστ), με τον Βαουλέτ να διαμορφώνει το 25-25 (10΄).

Στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Δημήτρης Μαυροειδής ήταν ο άνθρωπος της ΑΕΚ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ανανεώνοντας τρεις επιθέσεις, με τον Κολόμ να βάζει ξανά μπροστά την Ένωση με 30-28. Έκτοτε, η Ρίγα δεν μπόρεσε ποτέ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου να πάρει ξανά τα ηνία, χωρίς από την άλλη να αφήσει τους γηπεδούχους να ξεμακρύνουν το σκορ.

Η εικόνα στη δεύτερη περίοδο ήταν εντελώς διαφορετική, με τις άμυνες να παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο και τις επιθέσεις να έπονται. Οι Λετονοί σούταραν με 4/13 και η ΑΕΚ με 4/12 εντός παιδιάς, με τους φιλοξενούμενους να υποπίπτουν παράλληλα και σε 7 λάθη σε δέκα λεπτά (12 στο ημίχρονο). Ο Χάμερ με δύο εύστοχες βολές ήταν αυτός που διαμόρφωσε το 40-37, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ – ΡΙΓΑ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments