Τεχνολογία

Google Pixel 6 Pro: Λύθηκε το πρόβλημα με τις τυχαίες κλήσεις

Google Pixel 6 Pro: Λύθηκε το πρόβλημα με τις τυχαίες κλήσεις
Google Pixel 6 Pro: Η Google επιβεβαίωσε γρήγορα το πρόβλημα και έψαξε να βρει λύση.

Τα νέα Google Pixel 6 και Google Pixel 6 Pro είναι οι πιο εντυπωσιακές συσκευές που έχει κυκλοφορήσει η Google τα τελευταία χρόνια, αλλά έχουν αρκετά προβλήματα. Μεταξύ αυτών είναι το ζήτημα της τυχαίας αυτόματης κλήσης επαφών, που φαίνεται ότι τη προκαλούσε ο ψηφιακός βοηθός της εταιρείας.

Η Google επιβεβαίωσε γρήγορα το πρόβλημα και έψαξε να βρει λύση. Οι τελευταίες εκδόσεις της εφαρμογής Google (12.43.18 ή νεότερη) λύνουν το πρόβλημα. Όποιος αντιμετωπίζει αυτό το σφάλμα μπορεί να κατεβάσει την ενημέρωση από το Play Store και αν έχει απενεργοποιήσει την αναγνώριση του “Hey Google” μπορεί να την ξανά ενεργοποιήσει. Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζουν τα Google Pixel 6 και Pixel 6 Pro.

Google Pixel 6 Pro: Αναξιόπιστο fingerprint scanner

Ένα από τα σημαντικότερα παράπονα των χρηστών για το Google Pixel 6 είναι πως το fingerprint scanner δεν λειτουργεί σωστά. Η ανάγνωση του δαχτυλικού αποτυπώματος μπορεί να είναι αργή και συχνά να απορρίπτεται. Η Google έχει αναφερθεί στο πρόβλημα αυτό και πρότεινε στους χρήστες να ακουμπούν το δάχτυλό τους σταθερά, να σιγουρευτούν πως η οθόνη είναι σχετικά καθαρή και αν έχουν ξηρό δέρμα να προσπαθήσουν να το ενυδατώσουν.

Google Pixel 6 Pro

Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν ορθές λύσεις, με την Google να ισχυρίζεται πως το scanner είναι αργό λόγω «περίπλοκων αλγορίθμων ασφαλείας», αλλά είναι πιθανό πως η Google ίσως καταφέρει να βελτιστοποιήσει τους αλγορίθμους.

Google Pixel 6 Pro: Χαλασμένο fingerprint scanner

Ίσως το πιο ενοχλητικό πρόβλημα του Google Pixel 6 είναι πως αν η μπαταρία εξαντληθεί το fingerprint scanner χαλάει. Ωστόσο αυτό το πρόβλημα φτιάχνεται, αλλά μέχρι στιγμής φτιάχνεται μόνο αν γίνει factory reset της συσκευής – και αν η μπαταρία εξαντληθεί ξανά ίσως αντιμετωπίσετε πάλι το ίδιο πρόβλημα. Τα καλά νέα είναι πως από την στιγμή που το θέμα φτιάχνει με το factory reset, τότε το πρόβλημα βρίσκεται στο software παρά στο hardware, κάτι που σημαίνει πως η Google τελικά θα μπορέσει να το φτιάξει μια και καλή.

Θέματα στην οθόνη

Οι χρήστες ανέφεραν αρκετά προβλήματα με την οθόνη του Google Pixel 6, με μερικούς να αναφέρουν πως η οθόνη αναβοσβήνει όταν πατιέται το power button με το κινητό να είναι κλειστό και άλλους να αναφέρουν έναν πράσινο τόνο. Ενώ δεν υπάρχουν νέα για την διόρθωση του πράσινου τόνου, η Google έχει αναγνωρίσει το flickering και ανέφερε πως προκύπτει όταν το power button δεν πατιέται αρκετά δυνατά για να ενεργοποιήσει το κινητό. Google Pixel 6 Pro

Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα απλά πατήστε το power button μέχρι το Pixel να ενεργοποιηθεί. Η Google δουλεύει πάνω στην λύση του προβλήματος και θα την κυκλοφορήσει με το software update του Δεκεμβρίου.

Αργή φόρτιση

Η σειρά Pixel 6 υποτίθεται πως φορτίζει στα 30W, αλλά το Android Authority ανακάλυψε πως η μέγιστη τάση που το Google Pixel 6 και Google Pixel 6 Pro φορτίζουν είναι τα 22W, με τη μέση τάση να είναι στα 13W σε έναν ολόκληρο κύκλο φόρτισης. Πιθανότατα, δεν υπάρχει τρόπος για την Google να αυξήσει την τάση στα 30W και λογικά είναι θέμα του hardware.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments