Διεθνή

The Line: Η πρώτη πόλη του μέλλοντος

The Line: Η πρώτη πόλη του μέλλοντος
The Line: Η γραμμική πόλη θα εκτείνεται σε μήκος 170 χιλιομέτρων και δεν θα διαθέτει δρόμους και αυτοκίνητα.

Η Σαουδική Αραβία τον Ιανουάριο ανακοίνωσε δια στόματος του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν τα σχέδιά της να δημιουργήσει μια πόλη που όμοιά της κανείς δεν έχει ξαναδεί με τις εργασίες να έχουν ξεκινήσει. Πρόκειται για το project The Line, που αφορά την κατασκευή μιας γραμμικής πόλης που θα εκτείνεται σε μήκος 170 χιλιομέτρων και δεν θα διαθέτει δρόμους και αυτοκίνητα.

Η πόλη θα ξεκινά από τα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας για να καταλήξει στη βορειοδυτική Σαουδική Αραβία. Στο ενδιάμεσο αυτής της γραμμής θα υπάρχουν μικρές κοινότητες όπου θα ζουν οι κάτοικοι και οι μεταφορές από τη μία κοινότητα στην άλλη θα γίνονται υπογείως μέσω ενός ταχύτατου τραίνου.

Η πόλη αυτή θα δημιουργηθεί στην βορειοδυτική πλευρά της Σαουδικής Αραβίας, θα ξεκινά από μια ορεινή περιοχή και θα καταλήγει στην Ερυθρά Θάλασσα και θα φέρει το όνομα Neom.

The Line: Το κόστος του Project

Το συνολικό κόστος της κατασκευής της Neom έχει υπολογιστεί στα 500 δισεκατομμύρια δολάρια και το κόστος της Line στα 100-200 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα έργα για την δημιουργία της Line έχουν ήδη ξεκινήσει με τις πρώτες μπουλντόζες και μηχανήματα να σκάβουν το έδαφος και να αρχίζουν να δημιουργούν τα τούνελ μέσα από τα βουνά από όπου θα περνά αυτή η γραμμή.

Μάλιστα οι εργασίες πιθανότατα δεν θα γίνουν από την μια πλευρά προς την άλλη αλλά θα δημιουργηθούν δύο ομάδες εργασίας που θα ξεκινήσουν τα έργα από τα αντίθετα σημεία του άξονα και θα προχωρούν ώστε να συναντηθούν στο κέντρο του. Στόχος των κατασκευαστών είναι τα έργα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2023 και η Neom να είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους πρώτους κατοίκους της το 2024.

Οι κατασκευαστές λένε μάλιστα ότι το φυσικό τοπίο της περιοχής θα παραμείνει ίδιο σε ποσοστό 95% που είναι ένας ακόμη φιλόδοξος στόχος. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η πόλη θα μπορεί να φιλοξενήσει ένα εκατομμύριο άτομα. The Line:

The Line: Πως θα είναι η φουτουριστική πόλη

Σε μια έκταση από τα βουνά της βορειοδυτικής Σαουδικής Αραβίας έως την Ερυθρά, τα συγκροτήματα των κοινοτήτων της The Line θα στεγάσουν έως και ένα εκατομμύριο άτομα συνολικά, τα οποία θα συνδέονται με υπερυψηλές ταχύτητες διέλευσης και «λύσεις αυτόνομης μετακίνησης».

Η Neom θα διαθέτει σχολεία, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα και ότι άλλο διαθέτει μια σύγχρονη πόλη τα οποία θα κατασκευαστούν με λογική μικρών κυψελών που κάθε μια θα διαθέτει όλα όσα χρειάζεται ένα κάτοικος για να διαμένει εκεί και όσα βρίσκονται σε μια κυψέλη θα είναι προσβάσιμα με τα πόδια σε πολύ μικρούς χρόνους. The Line

Υπόγεια θα μετακινούνται οχήματα με τεχνητή νοημοσύνη (AI) χωρίς οδηγό, γραμμή μετρό και οχήματα μεταφοράς εμπορευμάτων. Για την ακρίβεια, θα υπάρχουν δύο υπόγεια στρώματα, ένα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ακριβώς κάτω από το έδαφος και ένα δεύτερο, χαμηλότερου επιπέδου για μεταφορά, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στις διαδικασίες.

Η κατασκευή της πόλης θα δημιουργήσει περίπου 380 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας κάτι που αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της Σαουδικής Αραβίας. Το The Line, που διαφημίζεται ως το μεγαλύτερο σύστημα χωρίς άνθρακα στον πλανήτη, με τις 16 μητροπόλεις, θα βασίζεται σε αιολικά πάρκα, ηλιακή ενέργεια και τεχνολογία αιχμής που μετατρέπει το νερό και οξυγόνο και υδρογόνο για καύσιμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments