Διεθνή

Γαλλία: Νέα μέτρα για την πανδημία ανακοινώνει αύριο η κυβέρνηση

Γαλλία: Νέα μέτρα για την πανδημία ανακοινώνει αύριο η κυβέρνηση
Γαλλία: Νέα περιοριστικά μέτρα για την μαύρη εικόνα της πανδημίας από την μόλυνση του κορωνοϊού, ετοιμάζεται να ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση.

Νέα περιοριστικά μέτρα για την μαύρη εικόνα της πανδημίας από την μόλυνση του κορωνοϊού, ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση της Γαλλίας αύριο, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, καθώς μέρα με τη μέρα στη Γαλλία ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει.

‘Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ, η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει ισορροπία, προτιμώντας να ενισχύσει την εμβολιαστική καμπανιά αλλά και να τηρείται το μέτρο της απόστασης δύο μέτρων.

Στη Γαλλία θα δώσουν μεγάλη έμφαση στην εμβολιαστική καμπάνια

Ο αυξανόμενος διαρκής ρυθμός των λοιμώξεων από κορωνοϊό στη Γαλλία έχει φέρει επιδείνωση της υγειονομικής κρίσης με τον αριθμό των μολύνσεων εβδομαδιαίως ανά 100.000 πληθυσμού να ξεπερνά τα 200.

Γαλλία

Τα μέτρα που θα παρουσιάσει ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν, δεν θα περιλαμβάνουν πάντως, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείσιμο καταστημάτων κτλ, αλλά χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, να τηρείται το μέτρο απόστασης των δύο μέτρων, περισσότερα διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού και περισσότερη πληροφόρηση για την εμβολιαστική καμπάνια. Όπως μετέδωσε το Reuters, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες και τα κρούσματα να διπλασιαστούν.

Προειδοποίηση στις κυβερνήσεις της Ευρώπης έστειλε η ECDC

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) καλεί τα κράτη-μέλη της EE να λάβουν «επειγόντως» μέτρα για την αναζωπύρωση της πανδημίας στην Ευρώπη και τον κίνδυνο «πολύ υψηλής» υγειονομικής επιβάρυνσης τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Προειδοποιώντας πως η εμβολιαστική κάλυψη «είναι ανεπαρκής» για να περιοριστούν τα κρούσματα και οι νοσηλείες στη διάρκεια του χειμώνα, το Κέντρο καλεί τις κυβερνήσεις να αυξήσουν την εμβολιαστική κάλυψη και να διατηρήσουν ή να επαναφέρουν μέτρα όπως η τηλεργασία, η χρήση μάσκας και η κοινωνική αποστασιοποίηση.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, το ECDC αναθεώρησε τις συστάσεις του για την τρίτη δόση του εμβολίου, τονίζοντας πως πρέπει να εξεταστεί για όλους τους ενήλικες, με προτεραιότητα όσους είναι άνω των 40.

Επικαλούμενο νέα στοιχεία από το Ισραήλ και τη Βρετανία, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) αναθεωρεί τη σύσταση για την τρίτη δόση του εμβολίου και την προτείνει πλέον για όλους τους ενήλικες. Οι συστάσεις που εκδίδει το ECDC δεν είναι δεσμευτικές για τις κυβερνήσεις της ΕΕ, ωστόσο αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι η νέα οδηγία θα ληφθεί υπόψη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όταν προτείνει εντός της εβδομάδες αλλαγές στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Γαλλία

«Το ενδεχόμενο χρήσης αναμνηστικών δόσεων θα πρέπει να εξεταστεί για όλα τα ενήλικα άτομα με προτεραιότητα στους άνω των 40» δήλωσε την Τετάρτη η επικεφαλής του ECDC Άντρια Άμον. Η χορήγηση θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού, επισήμανε. 

Στις προηγούμενες κατευθυντήριες γραμμές που είχε εκδώσει τον Σεπτέμβριο μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, το ECDC ανέφερε πως δεν υπήρχε επείγουσα ανάγκη για αναμνηστικές δόσεις στον γενικό πληθυσμό. Πρότεινε όμως τη χορήγησή τους σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με προβλήματα υγείας. «Δεδομένα που γίνονται διαθέσιμα στο Ισραήλ και τη Βρετανία δείχνουν σημαντική αύξηση των επιπέδων προστασίας έναντι της λοίμωξης και της σοβαρής νόσου μετά τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες βραχυπρόθεσμα» λέει τώρα το ECDC σε έκθεση που παρουσιάστηκε την Τετάρτη.

Η Ελλάδα και πολλές ακόμα χώρες της ΕΕ έχουν ήδη ξεκινήσει τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων, ωστόσο κάθε χώρα διαφέρει ως προς τα κριτήρια και το μεσοδιάστημα ανάμεσα στον αρχικό εμβολιασμό και τις ενισχυτικές δόσεις. Στις ΗΠΑ, αναμνηστικές δόσεις χορηγούνται προς το παρόν μόνο στους 65 και άνω καθώς και σε ευάλωτες ομάδες όπως το υγειονομικό προσωπικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments