Οικονομία

Τουρκική λίρα: Στη δίνη της οικονομικής ύφεσης η Τουρκία – Νέο ιστορικό χαμηλό

Τουρκική λίρα: Στη δίνη της οικονομικής ύφεσης η Τουρκία – Νέο ιστορικό χαμηλό
Τουρκική λίρα: Πτώση ρεκόρ σημείωσε για μια ακόμη φορά η τουρκική λίρα η οποία βυθίζει ακόμη περισσότερο στην οικονομική δίνη την Τουρκία.

Πτώση ρεκόρ σημείωσε για μια ακόμη φορά η τουρκική λίρα η οποία βυθίζει ακόμη περισσότερο στην οικονομική δίνη την Τουρκία. Την Τρίτη το τουρκικό νόμισμα έφθασε σε νέο ιστορικό χαμηλό χάνοντας 15%, κλείνοντας έτσι με τη μεγαλύτερη πτώση η οποία είχε να σημειωθεί από τις 10 Αυγούστου 2018.

Τραπεζικοί κύκλοι σημειώνουν για την τουρκική λίρα πως η Τουρκία είναι πια πολύ μακριά από την “παλιά” πολιτική της σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να βασιζόμαστε στο υψηλό κόστος δανεισμού και σε ένα ισχυρό νόμισμα προκειμένου να επιβραδυνθεί ο πληθωρισμός . Τουρκική λίρα

Για “συνωμοσία” κάνει λόγο η τουρκική πλευρά

«Βλέπουμε καθαρά το παιγνίδι ορισμένων με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, με τα νομίσματα, με τα επιτόκια, με τις αυξήσεις τιμών» σημείωσε ο αρχηγός του κράτους. Ο καθαρός κατώτερος μισθός συρρικνώθηκε από τα 380 δολάρια (σχεδόν 338 ευρώ) τον Ιανουάριο στα 224 δολάρια (199 ευρώ) χθες στην ισοτιμία της ημέρας.

Τουρκική λίρα

“Πυρά από την αντιπολίτευση”

«Δεν έχει ενσκήψει ποτέ τέτοια καταστροφή στην ιστορία της δημοκρατίας», σημείωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP, αξιωματική αντιπολίτευση), προσάπτοντας την ευθύνη για την ελεύθερη πτώση της λίρας προσωπικά στον πρόεδρο Ερντογάν.

Τουρκία: Διαδηλώσεις μετά το “κραχ”

Η νέα κατάρρευση της τουρκικής λίρας έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις στην τουρκική οικονομία, καθώς μεγάλες επιχειρήσεις σταματούν να δέχονται συμβόλαια σε τουρκικές λίρες και ζητούν πληρωμές σε δολάρια και ευρώ. Τουρκική λίρα

Το βράδυ της Τρίτης, πολίτες σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική κατάσταση στη χώρα, φωνάζοντας «AKP παραιτήσου». Η πλατεία Ταξίμ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης έκλεισε με συρματομπλέγματα, ενώ στο Κουρτουλούς (Ταταύλα), η αστυνομία παρενέβη σε πολίτες που διαμαρτύρονταν. Τουρκική λίρα

Ο οικονομικός αντίκτυπος κλονίζει τη δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου. Οι εκλογές, τόσο οι προεδρικές όσο και οι εθνικές, αναμένεται να διεξαχθούν έως το 2023, αν και θα μπορούσε να τις προκηρύξει νωρίτερα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα του και οι εθνικιστές σύμμαχοί του έχουν σχεδόν το 40% των ψηφοφόρων έναντι του 54% στην αναμέτρηση του 2018.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments