Οικονομία

Πανδημία: “Βουτιά” στα χρηματιστήρια και στο πετρέλαιο

Πανδημία: “Βουτιά” στα χρηματιστήρια και στο πετρέλαιο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Πανδημία: Μεγάλη “βουτιά” καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου ενώ των ομολόγων αυξάνονται ελέω πανδημίας και το ενδεχόμενο εντοπισμού μιας νέας μετάλλαξης.

Μεγάλη “βουτιά” καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου ενώ των ομολόγων αυξάνονται ελέω πανδημίας και το ενδεχόμενο εντοπισμού μιας νέας μετάλλαξης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε απώλειες 3,3% λίγο μετά το άνοιγμα της αγοράς, με τη σημερινή συνεδρίαση να αναμένεται η χειρότερη εδώ και πάνω από ένα έτος.

Οι ασιατικές μετοχές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση τριών μηνών, με τον δείκτη MSCI για την περιοχή (εκτός της Ιαπωνίας) να υποχωρεί 2%.

H τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό πετρέλαιο υποχωρούσαν 3%, κάτω από τα 75 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω φόβων για μείωση της ζήτησης.

Ανοδικά οι τιμές των ομολόγων μετά τη διαβεβαίωση για πάγωμα των επιτοκίων

Απίθανο να αυξήσει τα επιτόκια η  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το 2022 καθώς ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει, δήλωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ  αντικρούοντας τα στοιχήματα της αγοράς για μία αύξηση των επιτοκίων.

«Για τη μελλοντική κατεύθυνση των επιτοκίων, έχουμε εκφράσει ξεκάθαρα τις τρεις συνθήκες που πρέπει να ικανοποιούνται για να αρχίσει η αύξηση των επιτοκίων», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Λαγκάρντ.

Σοφία Χύτου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Σοφία Χύτου Αρχισυντάκτρια Πολιτικού Ρεπορτάζ
Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, τον συντονισμό και την επιμέλεια της πολιτικής ύλης, με καθημερινή παρακολούθηση των πολιτικών εξελίξεων και της κυβερνητικής δραστηριότητας. Διαπιστευμένη πολιτική συντάκτρια με πολυετή εμπειρία σε τηλεοπτικά, έντυπα και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης. Διαθέτει εξειδίκευση στην πολιτική ανάλυση, τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου και τον συντονισμό δημοσιογραφικών ομάδων. Απόφοιτος Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης & Δημοσιογραφίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.