Οικονομία

Πανδημία: “Βουτιά” στα χρηματιστήρια και στο πετρέλαιο

Πανδημία: “Βουτιά” στα χρηματιστήρια και στο πετρέλαιο
Πανδημία: Μεγάλη “βουτιά” καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου ενώ των ομολόγων αυξάνονται ελέω πανδημίας και το ενδεχόμενο εντοπισμού μιας νέας μετάλλαξης.

Μεγάλη “βουτιά” καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου ενώ των ομολόγων αυξάνονται ελέω πανδημίας και το ενδεχόμενο εντοπισμού μιας νέας μετάλλαξης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε απώλειες 3,3% λίγο μετά το άνοιγμα της αγοράς, με τη σημερινή συνεδρίαση να αναμένεται η χειρότερη εδώ και πάνω από ένα έτος.

Οι ασιατικές μετοχές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση τριών μηνών, με τον δείκτη MSCI για την περιοχή (εκτός της Ιαπωνίας) να υποχωρεί 2%.

H τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό πετρέλαιο υποχωρούσαν 3%, κάτω από τα 75 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω φόβων για μείωση της ζήτησης.

Ανοδικά οι τιμές των ομολόγων μετά τη διαβεβαίωση για πάγωμα των επιτοκίων

Απίθανο να αυξήσει τα επιτόκια η  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το 2022 καθώς ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει, δήλωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ  αντικρούοντας τα στοιχήματα της αγοράς για μία αύξηση των επιτοκίων.

«Για τη μελλοντική κατεύθυνση των επιτοκίων, έχουμε εκφράσει ξεκάθαρα τις τρεις συνθήκες που πρέπει να ικανοποιούνται για να αρχίσει η αύξηση των επιτοκίων», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Λαγκάρντ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments