Οικονομία

ΕΦΚΑ: Νέο ρεκόρ στην απονομή συντάξεων για τον Οκτώβριο

ΕΦΚΑ: Νέο ρεκόρ στην απονομή συντάξεων για τον Οκτώβριο
ΕΦΚΑ: Με ρεκόρ στην απονομή συντάξεων έκλεισε ο ΕΦΚΑ για το μήνα Οκτώβριο όπως αναφέρει ο φορέας με σχετική ανακοίνωση.

Με ρεκόρ στην απονομή συντάξεων έκλεισε ο ΕΦΚΑ για το μήνα Οκτώβριο όπως αναφέρει ο φορέας με σχετική ανακοίνωση.

«Μέσα σε έναν μήνα, εκδόθηκαν 21.339 συνταξιοδοτικές αποφάσεις, κάτι που αποτελεί ρεκόρ τριετίας. Παράλληλα, οι συνολικές εκδόσεις νέων συνταξιοδοτικών αποφάσεων από την αρχή του έτους μέχρι και τον Οκτώβριο υπολογίζονται σε 176.167 και αναμένεται να ξεπεράσουν τις 200.000, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Μειώθηκε το στοκ των εκκρεμών συντάξεων

O e-ΕΦΚΑ επισημαίνει ότι «οι δύο αυτές επιδόσεις δικαιολογούν και τη σημαντική αποκλιμάκωση που παρατηρείται στο στοκ των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων, καθώς αυτές, κατά τον ίδιο μήνα, υπολογίζονται σε 92.180 από 141.509 που ήταν έναν χρόνο πριν».

Ο e-ΕΦΚΑ βρίσκεται σε διαδικασία διασταυρώσεων στοιχείων, προκειμένου να αποτυπωθεί ο ακριβής αριθμός των ασφαλισμένων που οφείλουν πάνω από τα όρια που προβλέπει ο νόμος.

Επιπλέον, οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις που δεν έχουν καταστεί ακόμη ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, δηλαδή καθυστερεί η έκδοσή τους από μια ημέρα έως 90 ημέρες, υπολογίζονται σε 30.348 από 33.874 που ήταν έναν χρόνο πριν.

Παράλληλα, παρατηρείται σημαντική αποκλιμάκωση και στο ύψος των ληξιπρόθεσμων ποσών που οφείλει ο e-ΕΦΚΑ για συντάξεις.

Τι δήλωσε ο υπουργός Εργασίας

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Ο e-ΕΦΚΑ καταφέρνει να πετύχει ρεκόρ μήνα, αλλά και ρεκόρ έτους, στην έκδοση νέων συντάξεων. Τα στοιχεία της έκθεσης “ΑΤΛΑΣ” για τον μήνα Οκτώβριο αποτυπώνουν πλήρως την πραγματικότητα που είναι η σημαντική αποκλιμάκωση του στοκ των εκκρεμών συντάξεων. Είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας των υπαλλήλων και της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ, αλλά και των δράσεων που υλοποιήσαμε το τελευταίο διάστημα στον Οργανισμό, όπως η τοποθέτηση ομάδας έργου με project manager, η δημιουργία ειδικής ομάδας για τις διαδοχικές συντάξεις στο “Πράσινο Κτίριο”, η λειτουργία του ηλεκτρονικού “Πύργου Ελέγχου” για την παρακολούθηση της αποδοτικότητας των διευθύνσεων και των εισηγητών, η εγκατάσταση 3.000 νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών, κ.ά..

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments