Πολιτική

Υπουργείο Εξωτερικών: Σύσταση σε Έλληνες πολίτες να αποχωρήσουν από την Αιθιοπία

Υπουργείο Εξωτερικών: Σύσταση σε Έλληνες πολίτες να αποχωρήσουν από την Αιθιοπία
Υπουργείο Εξωτερικών: Αποθαρρύνει πλήρως τα ταξίδια προς την αφρικανική χώρα καθώς η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη

Σύσταση προς τους Έλληνες πολίτες που διαβιούν στην Αιθιοπία απευθύνει το υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τους να αποχωρήσουν, ενώ ταυτόχρονα αποθαρρύνει πλήρως τα ταξίδια προς την αφρικανική χώρα, καθώς η κατάσταση ασφαλείας παραμένει εύθραυστη.

«Δεδομένου ότι η κατάσταση ασφαλείας στην Αιθιοπία παραμένει ιδιαίτερα εύθραυστη, όλο και πιο απρόβλεπτη, καθώς και ότι οι ένοπλες συγκρούσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ταξίδια Ελλήνων πολιτών στη χώρα αποθαρρύνονται πλήρως», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του. Υπουργείο Εξωτερικών

«Συνιστάται, μάλιστα, στους Έλληνες πολίτες που διαβιούν στην Αιθιοπία να αποχωρήσουν από τη χώρα, το συντομότερο δυνατόν, με τις διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις», προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται, δε, πως όσοι επιλέξουν να παραμείνουν στη χώρα, καλούνται να είναι σε επαγρύπνηση, να παρακολουθούν τις εξελίξεις, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να έχουν επάρκεια τροφίμων, νερού και καυσίμων και να βρίσκονται σε επαφή με την πρεσβεία της Ελλάδος στην Αντίς Αμπέμπα (τηλέφωνα: +251 11 465 49 11 και 12, καθώς και τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: +251 969 019 844, e-mail: [email protected]) ή με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών (τηλέφωνα: +30 210 368 2463, +30 210 368 2406 και +30 210 368 1730).

«Το υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να παράσχει σχετικές πληροφορίες στους Έλληνες πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι οι αντάρτες της επαρχίας Τιγκράι απειλούν να βαδίσουν στην πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα, ανησυχούν τη διεθνή κοινότητα, η οποία προσπαθεί να επιτύχει κατάπαυση του πυρός. Αρκετές χώρες, όπως η Βρετανία, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments