Οδηγός

Επίδομα θέρμανσης: Πότε λήγουν οι προθεσμίες και τι πρέπει να προσέξετε

Επίδομα θέρμανσης: Πότε λήγουν οι προθεσμίες  και τι πρέπει να προσέξετε
Επίδομα θέρμανσης: Προθεσμία μέχρι τα μεσάνυχτα έχουν οι περσινοί δικαιούχοι για να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης αν θέλουν να λάβουν προκαταβολή μέχρι και 10 Δεκεμβρίου.

Προθεσμία μέχρι τα μεσάνυχτα έχουν οι περσινοί δικαιούχοι για να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης αν θέλουν να λάβουν προκαταβολή μέχρι και 10 Δεκεμβρίου.

Όσοι δεν το κάνουν θα έχουν ακόμη μια ευκαιρία για να πληρωθούν την προκαταβολή εντός του επόμενου μήνα. Η προθεσμία αυτή εκπνέει στις 15 Δεκεμβρίου και αφορά και τους νέους δικαιούχους, αυτούς δηλαδή που εφέτος θα λάβουν επίδομα για πρώτη φορά.

Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, υπέβαλαν αίτηση 640.559 δικαιούχοι, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, την κρατική ενίσχυση θα λάβουν φέτος πάνω από 1 εκατ. Νοικοκυριά.

Πότε θα πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες πληρωμές

  • Έως την 28η Φεβρουαρίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2022.
  • Έως την 29η Απριλίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2022.

Ποιες αγορές καυσίμων θέρμανσης θα συμμετέχουν στο επίδομα θέρμανσης

Οι αγορές που αφορούν σε πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα (πέλετ) και θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης υπό τον όρο ο δικαιούχος να πραγματοποιήσει αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων από 1 Οκτωβρίου 2021 έως και 31η Μαρτίου 2022 και ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης οι αγορές που πραγματοποιούνται από 15 Οκτωβρίου 2021, ημερομηνία από την οποία αρχίζει η διάθεσή του.

Κατ ‘εξαίρεση για τα καυσόξυλα οι αγορές πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί από την 1η Ιουνίου 2021 έως την 31η Μαρτίου 2022. ΠΡΟΣΟΧΗ! Κάθε δικαιούχος δικαιούται επιδότησης ενός μόνο είδους καυσίμου θέρμανσης.

Πόσες αιτήσεις μπορείτε να υποβάλλεται έως τις 15 Δεκεμβρίου για το επίδομα θέρμανσης

Η εφαρμογή δεν έχει κάποιο όριο στο πλήθος των αιτήσεων που θα υποβάλετε, όμως μόνο η τελευταία υποβληθείσα αίτησή σας θα είναι σε ισχύ. Κάθε νέα αίτηση ακυρώνει την προηγούμενη. Οι αιτήσεις θα πρέπει να αφορούν μόνο την κύρια κατοικία σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments