Αθλητισμός

ΑΕΛ – ΠΑΟΚ 1-1: Ο Κούρτιτς γλύτωσε τον ΠΑΟΚ στο 95

ΑΕΛ – ΠΑΟΚ 1-1: Ο Κούρτιτς γλύτωσε τον ΠΑΟΚ στο 95
ΑΕΛ – ΠΑΟΚ 1-1: Ο δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις στο πρώτο ματς για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΑΕΛ και ΠΑΟΚ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον αγώνα για την φάση των 16 στο Κύπελλο Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Λεβαδειακό, ενώ η ΑΕΚ κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση μετά την νίκη με την Κηφισιά.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου βρέθηκε μπροστά σε νέο κάζο, καθώς ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ από την ΑΕΛ, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με απευθείας φάουλ του Κούρτιτς στο 95′, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο πρώτο ματς για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΚΥΠΕΛΛΟ 2021-2022 / ΛΑΡΙΣΑ – ΠΑΟΚ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)

Οι καλύτερες φάσεις

Οι Θεσσαλονικείς είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μπλοκάρουν τα πλάνα του Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε πρώτος στο 20′, με τον Σφιντέρσκι να σουτάρει από τα δεξιά στην περιοχή αλλά η μπάλα να φεύγει ψηλά. Η ΑΕΛ πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο μέρος.

Στο 33′, το φάουλ του Μουργκ πέρασε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Άκπομ βρέθηκε απέναντι στον Σουλούκο, μπήκε στην περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά.

Στο δεύτερο ημίχρονο

Το σκηνικό δεν άλλαξε και στην έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος και πιο κινητικός στο γήπεδο, έψαχνε το γκολ και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 55′. Ο Σφιντέρσκι βρήκε τον Άκπομ στην περιοχή, αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Και ενώ η ομάδα του Λουτσέσκου συνέχιζε να αυξάνει την πίεσή της, η ΑΕΛ στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Γλυνός έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο Παπαγεωργίου έκανε την κεφαλιά και ο Ταχάρ από κοντά νίκησε τον Ζίβκοβιτς για το 1-0 των γηπεδούχων.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, χάνοντας ευκαιρία στο 78′, όταν ο Τέιλορ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σφιντέρσκι έκανε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά ο Σουλούκος μάζεψε την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν μέχρι το τέλος και τελικά βρήκαν την ισοφάριση χάρη σε ωραία εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΚΥΠΕΛΛΟ 2021-2022 / ΛΑΡΙΣΑ – ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments