Διεθνή

Κύπρο: Στη Λευκωσία ο Πάπας Φραγκίσκος

Κύπρο: Στη Λευκωσία ο Πάπας Φραγκίσκος
Κύπρο: Ταξίδεψε ο Πάπας Φραγκίσκος, και τον καλωσόρισε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, καθώς και μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Στην Κύπρο ταξίδεψε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος δίνει το παρών σε μια επίσημη επίσκεψη στο νησί. Λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, το αεροσκάφος που μετέφερε τον Πάπα προσγειώθηκε στο παλιό αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου τον καλωσόρισε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, καθώς και μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου.

Κύπρο

Πάπας Φραγκίσκος: Μύνημα πριν την επίσκεψη σε Ελλάδα και Κύπρο

Ο Πάπας Φραγκίσκος επιθεώρησε Τιμητικό Διακλαδικό Στρατιωτικό Άγημα, το οποίο αποτελείτο από τα τρία σώματα στρατού της Εθνικής Φρουράς, το Ναυτικό, την Αεροπορία και τον Στρατό Ξηράς με σημαίες του Βατικανού και της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ παιάνιζε η φιλαρμονική μπάντα της Αστυνομίας το Εμβατήριο Υποδοχής και το Εμβατήριο Επιθεώρησης.

Η συνάντηση με τους μαθητές

Τριάντα μικρά παιδιά από Καθολικά σχολεία της Κύπρου τα οποία είχαν στα χεράκια τους και ανέμιζαν σημαίες της Κύπρου και του Βατικανού, γνώρισαν τον Ποντίφικα, ενώ κάποια από αυτά του πρόσφεραν λουλούδια. Αμέσως μετά ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναχώρησε για μια επίσκεψη στον Καθολικό Ναό των Μαρωνιτών στη Λευκωσία.

Το δείπνο στη τιμή του Πάπα

Κοντά στις 17.30 Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου ο Πάπας θα παραβρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τον καλωσορίσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του υψηλού προσκεκλημένου.

Τι αναφέρει ο Πάπας λίγες ημέρες πριν επισκεφθεί τη χώρα μας

Στους «αγαπητούς αδελφούς και αδελφές στη Κύπρο και στην Ελλάδα» απευθύνεται με μήνυμά του ο Πάπας Φραγκίσκος, πριν ταξιδέψει για να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Ειδικότερα, σε αυτό σημειώνει:

«Λίγες μόνο μέρες απομένουν από τη συνάντησή μας και ετοιμάζομαι να έρθω ως προσκυνητής στα υπέροχα εδάφη σας, ευλογημένα από την ιστορία, τον πολιτισμό και το Ευαγγέλιο! Έρχομαι κοντά σας με χαρά, ακριβώς στο όνομα του Ευαγγελίου, στα ίχνη των πρώτων μεγάλων ιεραποστόλων, ιδιαίτερα των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα. Είναι καλό να επιστρέψουμε στις ρίζες και είναι σημαντικό για την Εκκλησία να ξαναβρεί τη χαρά του Ευαγγελίου. Με αυτό το πνεύμα αναμένω αυτό το προσκύνημα “στις πηγές”, και ζητώ από όλους να με βοηθήσετε με την προσευχή σας να ετοιμαστώ κατάλληλα. Κύπρο

Συναντώντας σας θα ξεδιψάσω στις πηγές της αδελφοσύνης, που είναι τόσο πολύτιμες τώρα, που μόλις ξεκινήσαμε ένα παγκόσμιο “συνοδικό ταξίδι”. Υπάρχει και μια συνάντηση, θα την έλεγα “μια συνοδική χάρη”, μια αποστολική αδελφοσύνη που επιθυμώ με μεγάλο σεβασμό: είναι η επίσκεψη σε εσάς, αγαπητοί μακαριώτατοι Χρυσόστομε και Ιερώνυμε, προϊστάμενοι των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών. Ως αδελφός στην πίστη, θα έχω τη χάρη να με δεχτείτε και να σας συναντήσω στο όνομα του Κυρίου της Ειρήνης. Και έρχομαι σε εσάς, αγαπητοί Καθολικοί αδελφοί και αδελφές, συναγμένοι σε αυτές τις χώρες σε μικρές κοινότητες μικρά ποίμνια, αγαπημένα τόσο τρυφερά από τον Πατέρα και στα οποία ο Ιησούς, ο Καλός Ποιμένας, επαναλαμβάνει “Μη φοβάσαι, μικρό μου ποίμνιο” (Λκ 12,32). Έρχομαι με στοργή για να σας φέρω την ενθάρρυνση ολόκληρης της Καθολικής Εκκλησίας.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments