Ελλάδα

Κορωνοϊός: Συνεδριάζει για τρίτη δόση σε 4 μήνες – Ανοιχτή η επέκταση της υποχρεωτικότητας

Κορωνοϊός: Συνεδριάζει για τρίτη δόση σε 4 μήνες – Ανοιχτή η επέκταση της υποχρεωτικότητας
Κορωνοϊός: Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή εμβολιασμών η οποία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να εμβολιαστεί ο πληθυσμός και πριν τους 6 μήνες. Είναι ανοιχτό το σενάριο η τρίτη δόση να μπορεί να γίνει στους τέσσερις μήνες.

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή εμβολιασμών η οποία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να εμβολιαστεί ο πληθυσμός και πριν τους 6 μήνες. Είναι ανοιχτό το σενάριο η τρίτη δόση να μπορεί να γίνει στους τέσσερις μήνες.

Είναι δεδομένο ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξει απόφαση. «Το θέμα αυτό είναι αμιγώς ιατρικό και η κυβέρνηση περισσότερο εισπράττοντας τα μηνύματα της κοινωνίας, αλλά μελετώντας και τα δεδομένα, εισηγήθηκε να έλθει νωρίτερα, στους τέσσερις μήνες η δόση αυτή. Είναι μια απόφαση που μπορεί να ληφθεί μόνο με την έγκριση της επιτροπής εμβολιασμών» παρατήρησε, προσθέτοντας ότι «θα συνεδριάσει τις επόμενες ώρες έτσι ώστε να αποφασισθεί το ζήτημα αυτό, αναμένουμε τις εξελίξεις πάρα πολύ σύντομα», υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Στο τραπέζι η υποχρεωτικότητα

Ο υπουργός Επικρατείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στο μέλλον ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Τα κρούσματα την Πέμπτη 2/12

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν σήμερα Πέμπτη 02/12 είναι 6.260 , και 704 διασωληνωμένους και 89 θανάτους. Την Κυριακή τα κρούσματα του κορωνοϊού ανήλθαν στα 3.823, εκ των οποίων στην Αττική κατανεμήθηκαν τα 973, ενώ στην Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν τα 703.

Κρούσματα σήμερα 17/10

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.260, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 951.351 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 93 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.767 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 89, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.325 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments