Οδηγός

Συντάξεις Ιανουαρίου: Νωρίτερα οι πληρωμές – Ποιες οι πιθανές ημερομηνίες

Συντάξεις Ιανουαρίου: Νωρίτερα οι πληρωμές – Ποιες οι πιθανές ημερομηνίες
Συντάξεις Ιανουαρίου: Νωρίτερα αναμένεται να καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις  Ιανουαρίου 2022 στους συνταξιούχους λόγω των εορτών και των αργιών.

Νωρίτερα αναμένεται να καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις Ιανουαρίου 2022 στους συνταξιούχους λόγω των εορτών και των αργιών.

Δείτε τις πιθανές ημερομηνίες πληρωμής των συνταξιούχων

  • Την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Οι συνταξιούχοι όμως έχουν να περιμένουν και άλλες τρεις πληρωμές τουλάχιστον μέσα στον Δεκέμβριο, καθώς θα εκκρεμούν οι πληρωμές των αναδρομικών για τις δύσκολες και σύνθετες περιπτώσεις παλαιών και νέων συνταξιούχων. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε καταβάλλεται και πώς υπολογίζεται

Το δώρο των Χριστουγέννων το δικαιούνται μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης. Tο δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί, μέχρι την 21η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Το δώρο Χριστουγέννων υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ, φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

Πως θα το υπολογίσετε

Για τον υπολογισμό του ποσού των Δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Όσοι, όμως, από τους παραπάνω μισθωτούς που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν διήρκησε ολόκληρο το χρονικό διάστημα (από 1/5 έως και 31/12), δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής σχέσης τους.

Σε αυτήν την περίπτωση, το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται ως εξής: 2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2 ημερομίσθια – ανάλογα με το πώς αμείβονται – για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης. Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19 ημέρων δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments