Οικονομία

Σκυλακάκης: Πως θα δοθεί η ενίσχυση σε υγειονομικούς πριν τα Χριστούγεννα

Σκυλακάκης: Πως θα δοθεί η ενίσχυση σε υγειονομικούς πριν τα Χριστούγεννα
Σκυλακάκης: Για το επίδομα στους υγειονομικούς που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον πρωθυπουργό στη Βουλή αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Για το επίδομα στους υγειονομικούς που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον πρωθυπουργό στη Βουλή αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης γίνεται προσπάθεια προκειμένου να δοθεί πριν τα Χριστούγεννα στους υγειονομικούς. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως αναζητείται ένα παράθυρο σε σχέση με τις πληρωμές του Δημοσίου και πρόσθεσε πως εάν δεν καταστεί δυνατό θα δοθεί με τους μισθούς του Δεκεμβρίου, πριν το τέλος του μήνα.

Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι υγειονομικοί

Για το ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι υγειονομικοί αναμένεται σχετική εισήγηση από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να δουν ποιο διάστημα θα καλύπτει αυτή η ενίσχυση, δηλαδή αν θα ξεκινά από Σεπτέμβριο ή νωρίτερα.

Για τους χαμηλοσυνταξιούχους, διευκρίνισε πως το επίδομα θα καταβληθεί και σε όσους λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη. Το μόνο κριτήριο που υπάρχει είναι να έχουν βγει σε σύνταξη, είπε.

Θεόδωρος Σκυλακάκης

Τι είπε για το ενδεχόμενο μόνιμων μέτρων στήριξης

Για το ενδεχόμενο μόνιμων μέτρων στήριξης είπε πως δεν μπορούν να ξεπερνούν το 0,1 με 0,2% του ΑΕΠ και ήδη το έχουμε φτάσει. «Πριν το 2023 δεν μπορούν να ληφθούν τέτοια μέτρα, εκτός και αν δημιουργήσουμε τον δημοσιονομικό χώρο, αλλά αυτό απαιτεί να έχουν καθοριστεί πρώτα οι στόχοι του 2023» συμπλήρωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Δεν έχει νόημα να μιλάμε για lockdown

«Υπάρχει η μετάλλαξη Ομικρον για την οποία δεν γνωρίζουμε αρκετά, αλλά οι επιστήμονες λένε ότι έχουν αποτελεσματικότητα τα εμβόλια. Πρέπει να περιμένουμε. Η κυβέρνηση δεν είναι χρηματιστής να προεξοφλεί, χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία προτού ληφθούν αποφάσεις», είπε.

«Φέτος φτάνουμε ένα έλλειμα λίγο κάτω από 10%, δεν πρέπει να το ξεπεράσουμε… Από πλευράς μεσοπρόθεσμης, τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης που ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ και μακροοικοομικά τα 25 δισ, μας καλύπτουν ένα μέρος της ζημιάς. Το άλλο μέρος θα καλυφθεί με μεταρρυθμίσεις και ταχύτερη ανάπτυξη», σημείωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments