Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Το μέτρο των υποχρεωτικών εμβολιασμών για τους άνω των 60 πάει καλά

Άδωνις Γεωργιάδης: Το μέτρο των υποχρεωτικών εμβολιασμών για τους άνω των 60 πάει καλά
Άδωνις Γεωργιάδης: Για μια σειρά θεμάτων όπως οι ανεμβολίαστοι, το μέτρο των υποχρεωτικών εμβολιασμών και τα 100 ευρώ αλλά και για άλλα ζητήματα μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Για μια σειρά θεμάτων όπως οι ανεμβολίαστοι, το μέτρο των υποχρεωτικών εμβολιασμών και τα 100 ευρώ αλλά και για άλλα ζητήματα μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αρμόδιος υπουργός αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό «φαίνεται ότι το μέτρο πάει καλά, έχουμε δεκάδες χιλιάδες νέα ραντεβού για εμβολιασμό μέσα σε λίγες ημέρες Αν συνεχίσει να πηγαίνει έτσι ο ορισμός των ραντεβού, σε δέκα ημέρες θα έχουμε φτάσει στον στόχο μας, που ήταν να έχουν εμβολιαστεί έστω οι μισοί από όσους δεν ήταν εμβολιασμένοι».

Για το μέτρο των εμβολιασμών και τα 100 ευρώ

Για τις αντιδράσεις και την κριτική για το πρόστιμο των 100 ευρώ ανά μήνα,είπε «ας εμβολιαστούν κι ας εμβολιαστούν και για αυτόν τον λόγο. Μετά από ενάμιση χρόνο που έχει μαλλιάσει η γλώσσα όλων μας για να εξηγούμε τα οφέλη του εμβολιασμού, δεν μπορεί να λέμε πως δεν έχουν εξαντληθεί τα μέσα για να πειστούν οι πολίτες».

«Έχουμε ακούσει άλλα μέτρα υποχρεωτικότητας, όπως να μην μπορεί ο πολίτης να μπει στο σούπερ μάρκετ ή στα μέσα μεταφοράς, αλλά έτσι θα αποκλειστεί από τις μετακινήσεις ή δεν θα μπορεί να πάρει τρόφιμα και βασικά αγαθά. Από το να πεθάνει από την πείνα, καλύτερα το πρόστιμο των 100 ευρώ», είπε ο Υπ. Ανάπτυξης.

«Με παίρνουν τηλέφωνο άνθρωποι που δηλώνουν ψηφοφόροι μου, δεν ξέρω αν είναι, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της υποχρεωτικότητας και το πρόστιμο. Δεν έχω καμία αντίρρηση να μην μας ψηφίσει κανένας από αυτούς, αν είναι να σώσουμε την ζωή του. Χάνουμε ψήφους, πιθανώς ναι, αλλά το θέμα είναι να σώσουμε ανθρώπους, για αυτό είμαστε Νέα Δημοκρατία», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Ελεγχόμενη η πανδημία στην Ελλάδα»

«Η πανδημία στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενη. Αφού υπάρχει πανδημία, θα υπάρχουν και νεκροί. Τι να κάνουμε, αφού είναι πανδημία; Το θέμα είναι πως η πανδημία είναι σε φάση αποκλιμάκωσης στην Ελλάδα, όπως λέει και ο Γενικός Διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Οι νεκροί στην Ελλάδα δεν είναι περισσότεροι από άλλες χώρες από την αρχή της πανδημίας. Ναι, είναι περισσότεροι από τον Ιούλιο και μετά που άρχισαν οι μαζικοί εμβολιασμοί», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments