Οικονομία

Σταϊκούρας: Κάνουμε μόνιμες παρεμβάσεις για να βελτιώσουμε το εισόδημα του πολίτη

Σταϊκούρας: Κάνουμε μόνιμες παρεμβάσεις για να βελτιώσουμε το εισόδημα του πολίτη
Σταϊκούρας: Για μια σειρά θεμάτων όπως η ενεργειακή κρίση, οι παρεμβάσεις και τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Για μια σειρά θεμάτων όπως η ενεργειακή κρίση, οι παρεμβάσεις και τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Για καλή εικόνα της οικονομίας έκανα λόγο ο αρμόδιος υπουργός όμως τόνισε πως η ενεργειακή κρίση θα κρατήσει περισσότερο από ότι αναμένονταν.

Μιλώντας στο OPEN ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως «Η εκτίμηση που υπάρχει σήμερα, είναι ότι η φαινόμενο της ενεργειακής κρίσης είναι οξύ, θα κρατήσει περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις, αλλά θα είναι πεπερασμένο και θα ολοκληρωθεί έως το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Με αυτά τα κριτήρια παίρνουμε μόνιμα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε ένα παροδικό πρόβλημα, αλλά και παροδικά μέτρα. Κάνουμε μόνιμες παρεμβάσεις για να βελτιώσουμε το εισόδημα του πολίτη. Μειώσαμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές ήδη. Τα παροδικά μέτρα είναι ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την κοινωνία όσο χρειαστεί».

Για το καθεστώς αυξημένης εποπτείας

Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πως η χώρα θα βγει από το καθεστώς αυξημένης εποπτείας το 2022, διαμήνυσε πως υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα για τη στήριξη πολιών. Παραδέχθηκε πως το χρέος είναι υψηλό, αλλά όπως είπε «όλοι οι θεσμοί το χαρακτηρίζουν βιώσιμο». Τόνισε πως το 2022 «θα έχουμε μειωμένα ελλείμματα, της τάξης του 1% και ισχυρή ανάπτυξη. Θα συνεχίσουμε να μειώνουμε φόρους (ΦΠΑ, έκτακτης αλληλεγγύης) από την Άνοιξη σιγά σιγά. Από το 2023 οι υποχρεώσεις μας θα είναι διαφορετικές, θα έχουμε ευελιξία».

Επιπρόσθετα επεσήμανε πως το 2022 «θέλουμε περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ», ενώ υπογράμμισε θα πως θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνει αποπληρωμή του φόρου σε 10 έως 12 δόσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments