Ελλάδα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ελικόπτερα, drones και αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν ήδη εξαγγελθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

“Αστακός” πρόκειται να είναι το κέντρο της Αθήνας λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μάλιστα, το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ προβλέπει την επιστράτευση ελικόπτερων, drone και αστυνομικών δυνάμεων για τις πορείες που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα,  το έργο των αστυνομικών θα ενισχύουν τρεις αίαντες καθώς και ελικόπτερα και drones. Παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας, η εντολή προς τις αστυνομικές δυνάμεις θα είναι να έχουν παράλληλα διακριτική παρουσία αποφεύγοντας να απαντούν σε προκλήσεις, αλλά να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση που παρατηρηθούν έκτροπα. Γλυκά Νερά

Οι πορείες στην Αθήνα

Για σήμερα έχουν οργανωθεί πορείες στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη ο οποίος δολοφονήθηκε στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια από σφαίρες αστυνομικού. Όπως κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στις 12 το μεσημέρι των μαθητών και διαφόρων συλλογικοτήτων στις 18.00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.

Όπως ανακοινώθηκε, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί, θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Τρεις συγκεντρώσεις και στην Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όλες με αφορμή την επέτειο για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στις 12.00 μαθητές και αντιεξουσιαστές,, θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Καμάρας και αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στις 17.00 στο ίδιο σημείο θα συγκεντρωθούν φοιτητές και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Στις 18.00 θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα του Βενιζέλου μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, τα οποία επίσης αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments