Ελλάδα

ΣΤΑΣΥ: Απόσυρση συρμών τις ημέρες των αγώνων αν δεν ληφθούν μέτρα για την αποτροπή βανδαλισμών εντός δικτύου

ΣΤΑΣΥ: Απόσυρση συρμών τις ημέρες των αγώνων αν δεν ληφθούν μέτρα για την αποτροπή βανδαλισμών εντός δικτύου
ΣΤΑΣΥ: «Για εμάς η ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών, αλλά και η προστασία της δημόσιας περιουσίας, όπως είναι οι συρμοί είναι αδιαπραγμάτευτα».
ΣΤΑΣΥ: «Για εμάς η ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών, αλλά και η προστασία της δημόσιας περιουσίας, όπως είναι οι συρμοί είναι αδιαπραγμάτευτα».

Την απόσυρση συρμών τις ημέρες των ποδοσφαιρικών αγώνων εξετάζουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ, λόγω της πληθώρας βανδαλισμών – καταστροφών, εάν δεν υπάρξει αποτελεσματική παρέμβαση από τη διοίκηση της εταιρείας στους αρμόδιους φορείς. Αυτό τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, υπογραμμίζοντας ότι και χθες υπήρξαν καταστροφές σε συρμούς του ηλεκτρικού (γραμμή 1 του Μετρό),σύμφωνα με το ΑΠΕ. ΣΤΑΣΥ

Έπρεπε η αστυνομία να είχε πάρει μέτρα

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, το σωματείο ισχυρίζεται: «Οι καταστροφές σε πέντε συρμούς, που έγιναν, χθες, Κυριακή 5/12/2021, πριν και μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ – Παναθηναϊκού έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά ανάλογα βίαια επεισόδια, τα οποία έχουν σημειωθεί, μετά από διάφορες αθλητικές συναντήσεις (ακόμα και αγώνα βόλεϊ γυναικών), στο δίκτυο της ΣΤΑ.ΣΥ, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών. Όμως, αυτή την φορά, όπως πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Ενημέρωσης, η ΕΛ.ΑΣ λόγω άλλων γεγονότων (επίσκεψη του Πάπα κ.α.) είχε ζητήσει την αναβολή του αγώνα καθώς αδυνατούσε να εγγυηθεί για την ομαλή διεξαγωγή του. Το ερώτημα, που ανακύπτει για εμάς είναι: Η εταιρεία γνώριζε ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και κατ’ επέκταση της μεταφοράς των οπαδών με τους συρμούς; Εάν ναι, γιατί δεν φρόντισε να λάβει μέτρα, όπως π.χ. τη διακοπή κυκλοφορίας των συρμών, κάτι που γινόταν σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν;».

ΣΤΑΣΥ

Η ασφάλεια παίζει το μεγαλύτερο ρόλο

Και συνεχίζει λέγοντας «Για εμάς η ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών, αλλά και η προστασία της δημόσιας περιουσίας, όπως είναι οι συρμοί και οι εγκαταστάσεις της ΣΤΑ.ΣΥ είναι αδιαπραγμάτευτα! Για αυτό, όπως έχουμε κάνει εδώ και καιρό, καλούμε τη διοίκηση της εταιρείας να συνεργαστεί, άμεσα, με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή βανδαλισμών εντός του δικτύου και την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών. Σε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθούμε να αναλάβουμε συνδικαλιστική δράση, μη αποκλείοντας και την απόσυρση συρμών τις ημέρες των αγώνων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments