Πολιτική

Οικονόμου: 59,864 ραντεβού για εμβολιασμό πρώτης δόσης από τους άνω των 60

Οικονόμου: 59,864 ραντεβού για εμβολιασμό πρώτης δόσης από τους άνω των 60
Οικονόμου: Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και την θετική ανταπόκριση των πολιτών το τελευταίο διάστημα ξεκίνησε σήμερα την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα και την θετική ανταπόκριση των πολιτών το τελευταίο διάστημα ξεκίνησε σήμερα την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών

Μιλώντας για το μέτρο της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 60 ετών, 59.864 πολίτες της συγκεκριμένης ομάδας έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου σε μόλις πέντε μέρες από την ημέρα που ανακοινώθηκε το μέτρο.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 10% των πολιτών άνω των 60 οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι. Σημείωσε δε πως τις τελευταίες δέκα ημέρες 151.489 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης και πάνω από 1 εκατομμύριο την αναμνηστική, ενώ από το Σάββατο μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 535.662 ραντεβού αναμνηστικής δόσης.

«Η πανδημία είναι δυναμική και έχει αποφασιστεί για το σκοπό αυτό να μειωθεί το διάστημα της τρίτης δόσης στους τρεις μήνες αντί των έξι που ίσχυε. Ήδη έχει αυξηθεί η δυναμικότητα του συστήματος εμβολιασμών. Η πλατφόρμα για τα παιδιά 5-11 ετών θα ανοίξει όταν έρθουν τα εμβόλια αυτά που είναι ειδικά για παιδιά, λόγω της διαφορετικής δοσολογίας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments