Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα μηνύματα της μεγάλης συμμετοχής

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα μηνύματα της μεγάλης συμμετοχής
ΚΙΝΑΛ εκλογές: Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ έδειξαν πως θέλουν ανανέωση, μέσω της αθρόας συμμετοχής τους για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος.

Οι, περίπου 300 χιλιάδες πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν για την εκλογή προέδρου ενός κόμματος, που στις τελευταίες εκλογές είχε λάβει 8%, αποτελεί, ίσως, παγκόσμιο πολιτικό παράδοξο. Αποδεικνύει, με τον πιο ηχηρό τρόπο, όμως, πως ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του, στο χώρο της σοσιαλοδημοκρατίας.

Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου, θα είναι οι μονομάχοι του δεύτερου γύρου για τον προεδρικό θώκο του ΠΑΣΟΚ. Μια θέση που θα μετατραπεί σε ηλεκτρική καρέκλα καθώς θα πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα-18 μήνες για την εξάντληση της τετραετίας-να επανασυσπειρώσει το πολιτικό του χώρο, να αντιπαρατεθεί με το Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα και να αποφασίσει το μέλλον της παράταξης, για την επόμενη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι και λίγα…

Τα πρώτα συμπεράσματα

Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ έδειξε πως θέλει ανανέωση. Ούτε το ισχυρό όνομα του Γιώργου Παπανδρέου, κατάφερε να τους συγκινήσει, στον αναγκαίο βαθμό για την εκλογή του ούτε εκείνο του Ανδρέα Λοβερδου που έδειχνε πως θα μπορούσε να αποτελέσει την έκπληξη.

Η έκπληξη και μάλιστα πολύ ηχηρή ήρθε από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ έστειλε το δικό του μήνυμα, με πολλούς αποδέκτες. Δεν είναι λίγοι,εκείνοι που εκτιμούν πως ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, θα κερδίσει με ένα πολύ μεγάλο,ποσοστό, την επόμενη Κυριακή.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατούσε, χθες τη νύχτα, στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου, ήταν το γεγονός πως κάποιοι από τους στενούς του συνομιλητές, του εισηγήθηκαν να παραιτηθεί της μάχης του επόμενου γύρου. «Ένας Παπανδρέου, δεν χάνει το ΠΑΣΟΚ», λέγεται πως ήταν τα λόγια ενός συνεργάτη του. Η απόφαση ήταν, όμως, διαφορετική: γαία πυρί μιχθήτω και τελική μάχη σε επτά ημέρες.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ελπίζει σε μια νέα μεγάλη συμμετοχή. Γνωρίζει πως η μειωμένη παρουσία στη κάλπη θα ενισχύσει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Την ίδια στιγμή, ακόμη και αν όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι, δηλαδή, Καστανίδης, Γερουλάνος, Χρηστιδης «έδιναν το ποσοστό τους στον Γιώργο Παπανδρέου, δεν θα ήταν ικανό και αναγκαίο να ξεπεράσει τον αντίπαλο του.

Το υψηλό,ποσοστό του Ανδρέα Λοβερδου(27%) αλλά και η μεγάλη διαφορά(10%) μεταξύ τους, εκτιμάται από πολιτικούς κύκλους πως δεν του δίνει κανένα περιθώριο επικράτησης. Εξάλλου οι σχέσεις των υπολοίπων υποψηφίων με τον Γιώργο Παπανδρέου- του Χάρη Καστανίδη και του Παύλου Γερουλάνου- έχουν τρωθεί.

Τα μηνύματα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, οι ψηφοφόροι του, έστειλαν, όμως και ένα ηχηρό μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα. Η μεγάλη συμμετοχή, όπως γνωρίζουν πολλοί εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης,αποτελεί και ένα είδος μηνύματος στο κόμμα που χρόνια τώρα, υποστήριζαν, σε επίπεδο εθνικών εκλογών. Στον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν τα πάντα, όπως υποστηρίζουν αρκετοί εντός της Κουμουνδούρου, για να απομακρύνουν όλους όσοι κατα καιρούς προσέγγισαν με ενδιαφέρον τις κομματικές οργανώσεις.

Ο αρραβώνας δείχνει πως δεν θα καταλήξει σε γάμο και πως ο «Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο μόνος νέος πολιτικός αρχηγός. Είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αν εκλεγεί και ο Νίκος Ανδρουλάκης», σημείωνε με δηκτικό τρόπο, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενο από το σοσιαλιστικό χώρο…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments