Διεθνή

Κίνα: Αλλάζει το κλίμα και ελέγχει τον καιρό

Κίνα: Αλλάζει το κλίμα και ελέγχει τον καιρό
Κίνα: Οι ερευνητές λένε ότι το Πεκίνο χρησιμοποίησε τη σπορά των νεφών για να δημιουργήσει τεχνητή βροχή και να μειώσει τη ρύπανση τον Ιούλιο.

Στη Κίνα οι μετεωρολογικές αρχές έλεγξαν επιτυχώς τον καιρό πριν από μια μεγάλη πολιτική γιορτή νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με μια πανεπιστημιακή μελέτη του Πεκίνου. Την 1η Ιουλίου το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα γιόρτασε την εκατονταετηρίδα του με σημαντικούς εορτασμούς, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων σε μια τελετή στην πλατεία Τιενανμέν, και μια ερευνητική εργασία από το Πανεπιστήμιο Tsinghua είπε ότι μια εκτεταμένη επιχείρηση σποράς σύννεφων τις προηγούμενες ώρες εξασφάλισε καθαρό ουρανό και χαμηλή μόλυνση του αέρα.

Η κινεζική κυβέρνηση υπήρξε ενθουσιώδης υποστηρικτής της τεχνολογίας σύννεφων, ξοδεύοντας δισεκατομμύρια δολάρια σε προσπάθειες χειραγώγησης του καιρού για την προστασία των αγροτικών περιοχών ή τη βελτίωση σημαντικών γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008. Κίνα

Αυξάνει τις πιθανότητες βροχής

Το Cloud-seeding είναι μια τεχνική τροποποίησης του καιρού, η οποία βλέπει την προσθήκη χημικών ουσιών όπως μικρά σωματίδια ιωδιούχου αργύρου, στα σύννεφα, προκαλώντας τη συγκέντρωση σταγονιδίων νερού γύρω τους και αυξάνοντας την πιθανότητα βροχόπτωσης.

Τα αναφερόμενα ευρήματα της μελέτης Tsinghua προσθέτουν σε ένα μικρό αλλά αυξανόμενο σύνολο επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την επιτυχία της τεχνολογίας. Άλλες χώρες έχουν επίσης επενδύσει στην τεχνολογία σποράς σύννεφων, αλλά η Κίνα έχει επενδύσει δισεκατομμύρια παρά τα ερωτήματα σχετικά με τον βαθμό αποτελεσματικότητάς της και τη συζήτηση σχετικά με το εάν η χειραγώγηση του καιρού σε μια περιοχή θα μπορούσε να διαταράξει τα καιρικά συστήματα αλλού.

Τη Δευτέρα, η South China Morning Post ανέφερε μια πρόσφατη ερευνητική εργασία που βρήκε οριστικά σημάδια ότι μια επιχείρηση σποράς νεφών την παραμονή της εκατονταετηρίδας είχε προκαλέσει σημαντική πτώση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Οι πύραυλοι μετέφεραν ιώδιο αργύρου στον ουρανό για να τονώσουν τις βροχοπτώσεις

Ο εορτασμός της εκατονταετηρίδας αντιμετώπισε αυτό που φέρεται να ονόμασε η εφημερίδα πρωτοφανείς προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας απροσδόκητης αύξησης των ατμοσφαιρικών ρύπων και ενός συννεφιασμένου ουρανού κατά τη διάρκεια ενός από τα πιο υγρά καλοκαίρια που έχουν καταγραφεί. Εργοστάσια και άλλες ρυπογόνες δραστηριότητες είχαν σταματήσει τις ημέρες πριν από την εκδήλωση, αλλά η χαμηλή ροή αέρα σήμαινε ότι η ρύπανση δεν είχε εκτονωθεί, είπε.

Η δημοσίευση, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Environmental Science με κριτές και με επικεφαλής τον καθηγητή περιβαλλοντικής επιστήμης, Wang Can, ανέφερε ότι μια δίωρη επιχείρηση σποράς σύννεφων ξεκίνησε την παραμονή της τελετής και οι κάτοικοι σε κοντινές ορεινές περιοχές ανέφεραν ότι είδαν πυραύλους. στον ουρανό στις 30 Ιουνίου. Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι πύραυλοι μετέφεραν ιώδιο αργύρου στον ουρανό για να τονώσουν τις βροχοπτώσεις.

Οι ερευνητές είπαν ότι η προκύπτουσα τεχνητή βροχή μείωσε το επίπεδο των ατμοσφαιρικών ρύπων PM2,5 κατά περισσότερο από τα δύο τρίτα και μετατόπισε την ένδειξη του δείκτη ποιότητας του αέρα, με βάση τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, από «μέτρια» σε «καλή». Η ομάδα είπε ότι η τεχνητή βροχή «ήταν το μόνο ενοχλητικό γεγονός σε αυτήν την περίοδο», επομένως ήταν απίθανο η πτώση της ρύπανσης να είχε φυσική αιτία. Κίνα

Η Κίνα είχε ξοδέψει περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια για την νέα τεχνολογία

Πέρυσι το Πεκίνο ανακοίνωσε τα σχέδιά του να επεκτείνει το πειραματικό του πρόγραμμα τροποποίησης του καιρού σε μια περιοχή 1,5 φορές μεγαλύτερη από την Ινδία – 5,5 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα – που καλύπτεται από τεχνητή βροχή ή χιόνι. Το Κρατικό Συμβούλιο είπε ότι σκοπεύει να έχει ένα ανεπτυγμένο σύστημα τροποποίησης του καιρού έως το 2025, το οποίο θα περιλαμβάνει άλλα μισό εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα που θα φιλοξενούν τεχνολογίες καταστολής του χαλαζιού.

Την πενταετία έως το 2017 τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι η Κίνα είχε ξοδέψει περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για την τεχνολογία και προκάλεσε περίπου 233,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα πρόσθετης βροχής. Το 2019 αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι πρακτικές τροποποίησης του καιρού, συνήθως η εκτόξευση οβίδων με ιώδιο για να διαταραχθούν τα μέτωπα των δυσμενών καιρικών συνθηκών, είχαν συμβάλει στη μείωση του 70% των ζημιών από χαλάζι ετησίως στις γεωργικές περιοχές της Xinjiang.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments