Διεθνή

Μόσχα: Δύο νεκροί από πυρά ενόπλου με αφορμή μια μάσκα

Μόσχα: Δύο νεκροί από πυρά ενόπλου με αφορμή μια μάσκα
Ένα μικρό κορίτσι είναι μεταξύ των τραυματιών σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες

Ένοπλος άνοιξε πυρ σήμερα σε παράρτημα εξυπηρέτησης πολιτών στη Μόσχα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους τρεις, ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανέφερε στο Twitter ότι ένας ύποπτος συνελήφθη. Ο ίδιος δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τον δράστη ή τα πιθανά κίνητρά του, λέγοντας μόνο ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στα νοτιοανατολικά της πόλης.

«Οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τους τραυματίες», είπε ο δήμαρχος.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή ασφαλείας, ότι ο άνδρας έβγαλε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί μετά από καυγά με έναν φύλακα που του ζήτησε να φορέσει μάσκα προσώπου, η οποία είναι υποχρεωτική σε τέτοιες εγκαταστάσεις.

Ο Tass επικαλείται επίσης μάρτυρες του συμβάντος ότι ένα κορίτσι ηλικίας 10 ή 11 ετών ήταν μεταξύ των τραυματιών.

Η ταυτότητα του δράστη

Ο συλληφθείς είναι κάτοικος της Μόσχας και πρώην στρατιωτικός. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έκανε χρήση αεροβόλου όπλου που είχε μετατρέψει σε πυροβόλο με πραγματικές σφαίρες. Οι γείτονες του δήλωσαν ότι πρόκειται για άτομο με ψυχικές διαταραχές», ανέφερε πηγή στο πρακτορείο TASS, ενώ άλλη πηγή δήλωσε ότι ο άνδρας, που λέγεται Σεργκέι Γκλάζοφ, πυροβόλησε με κανονικό όπλο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments