Ελλάδα

Δώρο της ΕΛΣΤΑΤ στους αυτοαπογραφόμενους

Δώρο της ΕΛΣΤΑΤ στους αυτοαπογραφόμενους
Δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση του δώρου έχουν όσοι απογραφούν ηλεκτρονικά

Με την Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 να είναι σε εξέλιξη από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία , όπου για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, πλέον θα αποκτούν και δικαίωμα συμμετοχής σε κλήρωση.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση της ΕΛΣΤΑΤ, περιλήφθηκε στο νομισματικό πρόγραμμα , το αργυρό συλλεκτικό νόμισμα με θέμα «Απογραφή Πληθυσμού -Κατοικιών 2021»

Πρόκειται για συλλεκτικό νόμισμα που φέρει στην μία όψη το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ και στην άλλη το λογότυπο της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, την ονομαστική του αξία, το εθνόσημο και περιμετρικά τις λέξεις «Ελληνική Δημοκρατία» και «2021 Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών».

Το νόμισμα είναι διαμέτρου 30 χιλ., βάρους 10 γρ., είναι κατασκευασμένο από άργυρο (Ag) 92,5% και ως προς την ποιότητα εκτύπωσής του σημειώνεται ότι είναι επιμελημένης κοπής (proof).

Σε ένδειξη εκτίμησης της μεγάλης συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής, θα κληρωθούν πενήντα (50) συλλεκτικά νομίσματα της «Απογραφής Πληθυσμού Κατοικιών» μεταξύ όσων απογραφούν ηλεκτρονικά.

Υπενθυμίζεται ότι η φάση της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής συνεχίζεται μέχρι και τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021.

Πώς γίνεται η αυτοαπογραφή

Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ παραδίδει σε κάθε νοικοκυριό τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας του. Με τους κωδικούς taxisnet εισέρχεστε στην πλατφόρμα και απογράφετε όλα τα μέλη του νοικοκυριού.

Όσοι δεν μπορέσουν, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν, τον Δεκέμβριο, από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Επισημαίνεται ότι μέσω της Απογραφής γίνεται η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε όλη την Επικράτεια, ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments