Οδηγός

Επίδομα θέρμανσης: Ξεκινούν οι πληρωμές εντός εβδομάδας

Επίδομα θέρμανσης: Ξεκινούν οι πληρωμές εντός εβδομάδας
Επίδομα θέρμανσης: Χρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν μέχρι 10 Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης.

Χρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν μέχρι 10 Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης. Οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν σε δικαιούχους οι οποίοι είχαν υποβάλλει αίτηση και πέρυσι μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου στην πλατφόρμα my Θέρμανση.

Την προκαταβολή θα εισπράξουν οι περσινοί δικαιούχοι και ως το τέλος του έτους αναμένεται να λάβουν προκαταβολή και όσοι από τους φετινούς δικαιούχους υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Παλιοί και νέοι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν αρχική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και μετά την έγκριση της να προχωρήσουν τις αγορές και πληρωμές καυσίμου για τις οποίες πήραν την προκαταβολή.

Ποιες άλλες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν

Θα ακολουθήσουν άλλες δύο πληρωμές:

  • Έως την 28η Φεβρουαρίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2022.
  • Έως την 29η Απριλίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2022.

Πότε λήγει η προθεσμία αιτήσεων

Η προθεσμία αυτή εκπνέει στις 15 Δεκεμβρίου και αφορά και τους νέους δικαιούχους, αυτούς δηλαδή που εφέτος θα λάβουν επίδομα για πρώτη φορά, είτε λόγω της διεύρυνσης των κριτηρίων (περιουσιακών, εισοδηματικών), είτε λόγω του ότι στους δικαιούχους θα περιληφθούν και εκείνοι που χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη και άλλες κατηγορίες (π.χ. φυσικό αέριο).

Φυσικό αέριο

Ειδικά για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται έως την 31η Μαΐου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1.10.2021 έως 31.03.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαΐου 2022 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 15η Ιουνίου 2022.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments