Οικονομία

Γιάννης Τσακίρης: Πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας

Γιάννης Τσακίρης: Πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας
Γιάννης Τσακίρης: Ως μια χρονιά νέων ρεκόρ χαρακτήρισε το 2021 ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης ενώ για το 2022 εκτίμησε πως δημιουργείται νέο κύμα νεοφυών επιχειρήσεων.

Ως μια χρονιά νέων ρεκόρ χαρακτήρισε το 2021 ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης ενώ για το 2022 εκτίμησε πως δημιουργείται νέο κύμα νεοφυών επιχειρήσεων.

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την νεοφυή επιχειρηματικότητα

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2021 αποτελεί μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χρονιά, κατά την οποία είχαμε νέα ρεκόρ για την ολοένα και πιο αναπτυσσόμενη ελληνική startup σκηνή. Συνολικά, το νέο κεφάλαιο που χρησιμοποιήθηκε εντός του 2021, τριπλασιάστηκε σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ σημειώθηκε και ρεκόρ follow-on επενδύσεων.

Στην έκθεση καταγράφονται όλες οι επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τόσο στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος EquiFund, όσο και από επενδυτικά σχήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Επιχειρηματικότητα

Παράλληλα, αναλύεται το προφίλ των εταιρειών που έχουν ενισχυθεί, ενώ ανανεώνονται και παρουσιάζονται οι λίστες με τις πιο επιτυχημένες ελληνικές startups, τόσο αυτών που έχουν λάβει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση, όσο και εκείνων που έχουν επιτύχει τις καλύτερες συμφωνίες εξαγοράς.

Στην εισαγωγική ομιλία του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, προανήγγειλε νέες επενδυτικές ευκαιρίες τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σκοπεύει να διοχετεύσει ένα αρχικό κεφάλαιο πάνω από 200 εκατ. ευρώ από δημόσιους πόρους στη νεοφυή επιχειρηματικότητα, χωρίς να αποκλείεται περαιτέρω αύξηση, χάρη σε κεφάλαια προερχόμενα από το Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το συνολικό ποσό που θα είναι διαθέσιμο από το κράτος στους διαχειριστές επιχειρηματικών κεφαλαίων αυτή τη στιγμή είναι 1,26 δισεκατομμύρια ευρώ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments