Οικονομία

Σταϊκούρας για επίδομα θέρμανσης: Θα καταβληθεί την Παρασκευή

Σταϊκούρας για επίδομα θέρμανσης: Θα καταβληθεί την Παρασκευή
Σταϊκούρας για επίδομα θέρμανσης: Αύριο αναμένεται να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης.

Αύριο αναμένεται να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών αφορά 700.000 νοικοκυριά. Νέοι δικαιούχοι και ολική εξόφληση Νοεμβρίου σε παλαιούς δικαιούχους αναμένεται στο τέλος Δεκεμβρίου.

Θα δοθεί «ρεαλιστική παράταση» στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται από το υπουργείο Οικονομικών να κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή η οποία θα δίνει μικρή παράταση, στην προθεσμία για τη σύναψη συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν σήμερα και όχι τις νέες οι οποίες, με τα έως τώρα δεδομένα, θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιανουάριο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα δίνεται μια «ρεαλιστική παράταση». Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των αντιδράσεων της αγοράς το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να προσανατολίζεται σε παράταση μεγαλύτερη των 15 ημερών που αρχικά σχεδίαζε. ΑΚΙΝΗΤΑ

Πότε λήγει η προθεσμία αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης

Η προθεσμία αυτή εκπνέει στις 15 Δεκεμβρίου και αφορά και τους νέους δικαιούχους, αυτούς δηλαδή που εφέτος θα λάβουν επίδομα για πρώτη φορά, είτε λόγω της διεύρυνσης των κριτηρίων (περιουσιακών, εισοδηματικών), είτε λόγω του ότι στους δικαιούχους θα περιληφθούν και εκείνοι που χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη και άλλες κατηγορίες (π.χ. φυσικό αέριο).

Φυσικό αέριο

Ειδικά για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται έως την 31η Μαΐου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1.10.2021 έως 31.03.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαΐου 2022 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 15η Ιουνίου 2022.

Ποιες άλλες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν

Θα ακολουθήσουν άλλες δύο πληρωμές:

  • Έως την 28η Φεβρουαρίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2022.
  • Έως την 29η Απριλίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments