Διεθνή

Pantone: Αποκάλυψε το χρώμα του 2022

Pantone: Αποκάλυψε το χρώμα του 2022
Pantone: «Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να βρούμε ένα νέο χρώμα, γιατί έχουμε ένα πολύ νέο όραμα για τον κόσμο τώρα», δήλωσε η Διευθύντρια.

Η Pantone δημοσίευσε την απόχρωση που αποτυπώνει καλύτερα το 2022. Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου έκανε την πρώτη του εμφάνιση το Very Peri, μια απόχρωση μωβ που σύμφωνα με την εταιρεία συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τη σταθερή ηρεμία του μπλε με μια ενεργητική έγχυση κόκκινου.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η εταιρεία δημιουργεί  ένα χρώμα αντί να δώσει βάθος στο ήδη υπάρχον αρχείο της, μια απόφαση που ήταν πολύ σημαντική  τη φετινή διαδικασία επιλογής.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, η δημιουργία ενός νέου χρώματος για το 2022 ήταν από μόνη της συμβολική των αλλαγών που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, μετά από μια έντονη περίοδο απομόνωσης και αβεβαιότητας. Όπως και η περσινή επιλογή των δύο χρωμάτων, το Ultimate Grey και το Sunny Yellow Illuminating, η επιλογή του Very Peri επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την επιθυμία να ξεπεραστεί η πανδημία COVID-19, οι περιβαλλοντικές ανησυχίες και ο μεγαλύτερος απολογισμός της αδικίας και των ελαττωμάτων στις τρέχουσες κοινωνικές μας δομές.

Pantone

Η εταιρεία έχει ένα νέο όραμα για το κόσμο τη φετινή σεζόν

«Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να βρούμε ένα νέο χρώμα, γιατί έχουμε ένα πολύ νέο όραμα για τον κόσμο τώρα», δήλωσε η Εκτελεστική Διευθύντρια του Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman.

Σύμφωνα με την εταιρεία που κρύβεται πίσω από τις χρωματικές παλέτες που χρησιμοποιούν όλοι οι γραφίστες και οι σχεδιαστές, το χρώμα «παντρεύει» το παραδοσιακό μπλε με την «ενέργεια και τον ενθουσιασμό» που εκπέμπει το κόκκινο. «Καθώς μεταβαίνουμε σε έναν κόσμο με πρωτοφανείς αλλαγές, το Pantone 17-3938 Very Peri εξωτερικεύει μια λαμπρή διάθεση και μια δυναμική παρουσία που προωθεί τη δημιουργική έκφραση. Και δεδομένου ότι το μπλε φως είναι το στοιχείο που συνδέεται συχνότερα με την τεχνολογία και τον φουτουρισμό στην οπτική κουλτούρα της επιστημονικής φαντασίας, για να μην αναφέρουμε τις καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις με smartphone και υπολογιστές, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Very Peri επιλέχθηκε για να αναπαραστήσει μια εποχή που η πραγματική μας και οι διαδικτυακές ζωές συγκλίνουν τόσο έντονα». Pantone

Τι εμπνεύστηκε η εταιρεία το 2021

Το 2021, η εταιρεία εμπνεύστηκε ένα νέο κλάδο: την τεχνολογία. Από τα NFT και τα διαστημικά λεωφορεία μέχρι την υπόσχεση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για το Meta-σύμπαν, η χρονιά χαρακτηρίστηκε από την αυξανόμενη εξάρτηση από τον αυτοματισμό και τον ψηφιακό κόσμο. Είναι μια σχέση που ώθησε εν μέρει την απόφαση της Pantone να συνεργαστεί με τη Microsoft, μεταξύ άλλων συνεργατών, για την κυκλοφορία της για το Χρώμα της Χρονιάς. Pressman: «Το να κοιτάμε τον κόσμο με διαφορετικά μάτια μας έφερε –και θα συνεχίσει να μας φέρνει– νέες λύσεις»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments