Οικονομία

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε την αύξηση ορίου του χρέους – Αποτράπηκε η στάση πληρωμών

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε την αύξηση ορίου του χρέους – Αποτράπηκε η στάση πληρωμών
ΗΠΑ: Να αυξηθεί το όριο δανεισμού τάχθηκε σε ψηφοφορία η πλειοψηφία των μελών της Αμερικανικής Γερουσίας σε ψηφοφορία.

Να αυξηθεί το όριο δανεισμού τάχθηκε σε ψηφοφορία η πλειοψηφία των μελών της Αμερικανικής Γερουσίας σε ψηφοφορία. Έτσι επιτρέπεται πλέον να αυξηθεί το όριο του δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ αποτρέποντας έτσι τον κίνδυνο η χώρα να αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Τι θα γινόταν σε διαφορετική περίπτωση

Το όριο του χρέους ορίζεται από το Κογκρέσο και είναι το μέγιστο ποσό που μπορεί να δανειστεί το δημόσιο των ΗΠΑ. Έπρεπε έως 15 Δεκεμβρίου να αυξηθεί ή να ανασταλεί καθώς σε διαφορετική περίπτωση η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα είναι πλέον σε θέση να αποπληρώνει τις οφειλές της στους πιστωτές της.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σήμαινε πως θα έφταναν στα “τάρταρα” οι αμερικανικές χρηματαγορές και η αμερικανική οικονομία θα έβαινε σε περίοδο κρίσης. Αυτό παράλληλα, θα σήμαινε ένα ντόμινο εξελίξεων και για την παγκόσμια οικονομία.

Μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων, δόθηκε την Τρίτη πράσινο φως για την καταφυγή σε περίπλοκο κοινοβουλευτικό ελιγμό, που ενέκρινε ήδη η Βουλή των Αντιπροσώπων, ώστε να επιτραπεί στους Δημοκρατικούς να αυξήσουν μόνο με τις δικές τους ψήφους το όριο δανεισμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments