Αθλητισμός

Τέλος από τον Ολυμπιακό με απόφαση Μαρτίνς

Τέλος από τον Ολυμπιακό με απόφαση Μαρτίνς
Δεν χαρίζεται ο Πορτογάλος και δείχνει την πόρτα της εξόδου. Ποιοι είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν απογοητεύσει μέχρι στιγμής στο Λιμάνι, τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτησή τους και ποιος είναι πολύ πιθανό να φύγει από την Ελλάδα τον Ιανουάριο.

Ολυμπιακός: Όσο φτάνουμε προς την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου τόσο πιο έντονες είναι συζητήσεις στο εσωτερικό των Ερυθρολεύκων για τις κινήσεις που πρόκειται να γίνουν ενόψει της δύσκολης συνέχειας της χρονιάς. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχοντας σαν βάση τις εμφανίσεις των ποδοσφαιριστών από την αρχή της χρονιάς, αλλά και την αγωνιστική κατάσταση του τελευταίο καιρού έχει αρχίσει και καταλήγει σε σημαντικές αποφάσεις.

Ένας από τους παίκτες που δείχνουν να κερδίζουν πόντους είναι ο Ρόνι Λόπες, που είναι δανεικός από την Σεβίλλη, και παρά το κακό ξεκίνημα που έκανε οι τελευταίες παρουσίες του έχει καταφέρει να αλλάξει το κλίμα υπέρ του. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Μαρτίνς εμπιστευόταν τον Πορτογάλο, μιας και μιλάμε για έναν παίκτη με 153 εμφανίσεις στο γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά και με εικόνες από την La Liga και την Αγγλία. Έτσι ο 25χρονος από τις 30 Οκτωβρίου και τον αγώνα με τον Παναιτωλικό μετράει πέντε παρουσίες στην Super League, από τους έξι αγώνες που έχουν γίνει από τότε, έχοντας μια ασίστ στην αναμέτρηση με την ομάδα του Αγρινίου, αλλά και ένα γκολ με τον ΟΦΗ, ενώ παράλληλα και με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο βρήκε δίχτυα.

Παράλληλα παρά το γεγονός των μόλις τεσσάρων συμμετοχών του Γκάρι Ροντρίγκες σε όλες τις διοργανώσεις ο έμπειρος εξτρέμ έχει καταφέρει να δείξει πως είναι ο παίκτης που έψαχνε ο τεχνικός των Πειραιωτών για τα άκρα της επίθεσης. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα ή να δώσει κάποια ασίστ, όμως ο τρόπος που αγωνίστηκε, με τις βοήθειες που έδινε στον Λαλά στην άμυνα τον κάνει να είναι αναντικατάστατος όταν είναι υγιής.

Έτσι τα συγκεκριμένα δεδομένα κάνουν την παρουσία του Χένρι Ονιεκούρου να είναι με την πλάτη στον… τοίχο. Ο Νιγηριανός (που κόστισε 4.5 εκατ. Ευρώ το καλοκαίρι!) έχει πάρει πολλές ευκαιρίες να δείξει αυτά που έκανε με την φανέλα της Γαλατά στην Τουρκία, που σε 71 συμμετοχές είχε 22 γκολ, όμως δεν το έχει καταφέρει. Την φετινή χρονιά ο 24χρονος μετράει 17 παρουσίες στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα τις 10 σαν βασικός, όμως έχει βρει δίχτυα μόλις 2, η μια με την Άιντραχτ στο Καραϊσκάκης και άλλη μια με την Σλόβαν Μπρατσιλάβας στο 2-2 της Σλοβακίας, ενώ γενικότερα η παρουσία του κρίνεται ανεπαρκής.

Την ίδια στιγμή το ίδιο μέτριος είναι και ο Πιερ Κουντέ που μπορεί να ήρθε στον Ολυμπιακό με 1,8 εκατομμύρια ευρώ από την Μάιντς, έχοντας στην Γερμανία 70 συμμετοχές και τέσσερα γκολ, όμως με τους Ερυθρόλευκους δεν θυμίζει σε τίποτα τον συγκεκριμένο παίκτη. Ο Καμερουνέζος και τις 19 φορές που έχει παίξει με τους Πειραιώτες, έχοντας μόλις μια ασίστ με τον Απόλλωνα, είναι αργός και πέφτει σε πολλά λάθη, κάτι που κάνει πολύ σκεπτικό τον Μαρτίνς όσον αφορά το μέλλον του στην ομάδα. Τέλος ακόμα ένας παίκτης που έχει δημιουργήσει προβληματισμό είναι ο Μίχαλ Καρμπόβνικ. Ο νεαρός ήρθε την τελευταία μέρα των μεταγραφών και οι πάντες μίλαγαν για έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην δεξιά και αριστερή πλευρά της άμυνας. Άλλωστε δεν είναι πολλοί οι παίκτες που σε τέτοια ηλικία αναγκάζουν αγγλική ομάδα, την Μπράιτον στη συγκεκριμένη περίπτωση, να πληρώσει 6 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει. Ο Πολωνός, όμως, μέχρι στιγμής έχει παίξει μόλις πέντε φορές, τέσσερις στο πρωτάθλημα και μια, με την Αντβερπ, στο Europa League χωρίς να καταφέρει να κάνει κάτι αξιόλογο. Έτσι παρά τον τραυματισμό του τον τελευταίο καιρό οι παρουσίες του στον Πειραιά τον κάνουν αρκετά αμφίβολο για τη συνέχεια της χρονιάς. Το σίγουρο είναι πως την τελική απόφαση θα την έχει για ακόμα μια φορά ο Πέδρο Μαρτίνς και δεν θα πρέπει να κάνει εντύπωση αν δούμε κάποιον από τους παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι να περνάνε την… έξοδο τον Ιανουάριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments