Ελλάδα

Γεροτζιάφας: Νέα δήλωση – Εδώ και τώρα σκληρά απαγορευτικά μέτρα σε όσους δεν εμβολιάζονται

Γεροτζιάφας: Νέα δήλωση – Εδώ και τώρα σκληρά απαγορευτικά μέτρα σε όσους δεν εμβολιάζονται
Γεροτζιάφας: O Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει για τη νέα δήλωση Γεροτζιάφα όπου για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνει τις προτάσεις του για την αυστηροποίηση των μέτρων.

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνει τις προτάσεις του για την αυστηροποίηση των μέτρων. Με δηλώσεις του, σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό, τόνισε την ανάγκη ενός καθολικού υποχρεωτικού εμβολιασμού,  από την ηλικία των 12 ή 14 ετών, προκειμένου να χτίσει ένα ισχυρό τείχος στην πανδημία αλλά κυρίως  στο άμεσο περιορισμό των κρουσμάτων και κατ’ επέκταση των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας είναι μέλος του think tank που πρόσφατα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ερχόμενος για μια ακόμη φορά σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή του κόμματος.

Ο δημοφιλής επιστήμονας, αποκάλυψε επίσης, πως στην Γαλλία ήδη ανακλήθηκαν όλες οι εορταστικές άδειες των νοσοκομειακών ιατρών και όλου του νοσηλευτικού προσωπικού. «Έρχεται νέο πανδημικό 5ο κύμα και η υποχρεωτικότητα είναι μονόδρομος, αν θέλουμε, να μειώσουμε τις επιπτώσεις για τον Ιανουάριο», τόνισε ο κ. Γεροτζιάφας. Για τον έλληνα επιστήμονα-καθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και υπεύθυνος του Τμήματος Θρόμβωσης στο Νοσοκομείο Tenon στο Παρίσι-τα Χριστούγεννα θα είναι πιο κρίσιμη περίοδος για τη μετάδοση του κορονοϊού, καθώς είναι σοβαρός ο κίνδυνος της υπερμετάδοσης, με τις πολλές συγκεντρώσεις σε κλειστούς, μικρότερους ή μεγαλύτερους χώρους, είτε οικείων είτε χωρών διασκέδασης. Για τον Γρήγορη Γεροτζιάφα, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα περιορισμού, με ταυτόχρονη αύξηση εμβολιασμού και επιβολής αυστηρών μέτρων, για όσους συνεχίσουν να αρνούνται τον εμβολιασμό τους.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό μικρότερων ηλικιών, καθησυχάζοντας τους γονείς, σημείωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανησυχίας ενώ αντιθέτως προστατεύονται τα παιδιά που καθημερινά βρίσκονται στα σχολεία με αυξημένο κίνδυνο να ασθενήσουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments