Οικονομία

Σκρέκας: Θα παραμείνουν οι επιδοτήσεις στο ρεύμα αν συνεχιστούν οι αυξήσεις

Σκρέκας: Θα παραμείνουν οι επιδοτήσεις στο ρεύμα αν συνεχιστούν οι αυξήσεις
Σκρέκας: Για τις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια και τις επιδοτήσεις αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας.

Για τις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια και τις επιδοτήσεις αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας.

Η επιδότηση για το ρεύμα έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός στο ΣΚΑΙ. Εάν το επόμενο διάστημα συνεχιστούν οι εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές, η ενίσχυση θα παραμείνει, κυρίως για τους πιο ευάλωτους.

Ο υπουργός εξήγησε πως το μεγάλο πρόβλημα της αύξησης της τιμής του ρεύματος προέρχεται από τις εκρηκτικές αυξήσεις στην τιμή του φυσικού αερίου. «Η τιμή του αερίου αυξήθηκε 4 και 5 φορές από την περσινή χρονιά.»

Για το φυσικό αέριο

Για το φυσικό αέριο μέχρι τώρα έχει δοθεί 15% έκπτωση στα νοικοκυριά, όμως όπως είπε ο κ. Σκρέκας αυτό δεν αρκεί γι’ αυτό θα αυξηθεί. Ο ακριβής αριθμός της έκπτωσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Τόνισε, δε, ότι η έκπτωση θα συνεχιστεί για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Έρχεται πενταψήφιο για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Επίσης, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ένας πενταψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης ενεργειακής αλληλεγγύης, όπου οι πολίτες που βρίσκονται σε δυσμενή θέση θα μπορούν να μιλήσουν για να διαχειριστούν το ποσό που καλούνται να πληρώσουν και να μην τους κοπεί το ρεύμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments