Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πάνω από 120,000 ψηφοφόροι – Χωρίς προβλήματα η διαδικασία

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πάνω από 120,000 ψηφοφόροι – Χωρίς προβλήματα η διαδικασία
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Περίπου 120.000 ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες μέχρι και τις 13:30 το μεσημέρι προκειμένου να ψηφίσουν για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.

Περίπου 120.000 ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες μέχρι και τις 12:45 το μεσημέρι προκειμένου να ψηφίσουν για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.

Στις 11 το πρωί άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Μεταμόρφωση. Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις επτά το απόγευμα της Κυριακής ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται μιάμιση ώρα μετά.

Σε περίπτωση που υπάρξει διαφορά μεταξύ διαπιστευμένων και ψηφισάντων το Εκλογικό Τμήμα θα ενημερώνει άμεσα πριν την Διαλογή των Ψηφοδελτίων την ΕΔΕΚΑΠ για να τους απαντήσει αν θα προχωρήσουν σε διαλογή των ψηφοδελτίων ή θα ακυρώνεται η ΚΑΛΠΗ.

Τα εκλογικά κέντρα που λειτουργούν, είναι τα ίδια της προηγούμενης εβδομάδας σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Ανδρουλάκης: Ζητώ καθαρή εντολή

Στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο πριν τις 11:30 ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες πολλών γενέων ενώνονται. Ζητώ μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες, όπως έγινε και την πορηγούμενη Κυριακή. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη».

Παπανδρέου: Ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία

Το εκλογικό του δικαίωμα στο Δημαρχείο της Νίκαιας, άσκησε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μετά την ψηφοφορία, ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στους δημοσιογράφους, αναφέροντας πως «την περασμένη Κυριακή, με τη μεγάλη συμμετοχή που είχαμε, στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια μεγάλη παράταξη, που θα είναι ευεργετική για τον τόπο».

Ανδρουλάκης – Παπανδρέου στο pagenews.gr: Τι δήλωσαν οι δύο «μονομάχοι»

Νίκος Ανδρουλάκης στο pagenews.gr: Η μαζική σας συμμετοχή, αποδεικνύει ότι μπορούμε με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη να γίνουμε η αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή

O Ευρωβουλευτής και Υποψήφιος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε στο pagenews.gr τα εξής:

Η μαζική συμμετοχή 270.000 δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών στις εκλογές μας την περασμένη Κυριακή έστειλε μήνυμα ανανέωσης, ενότητας και πολιτικής αυτονομίας. Τους ευχαριστώ όλους θερμά που έδωσαν το «παρών» και μας τίμησαν με την ψήφο τους. Ζητώ ισχυρή εντολή και καλώ ξανά τα παλιά μας μέλη, φίλους, παλιούς ψηφοφόρους που μας στήριξαν να έρθουν και αυτή την Κυριακή. Η μαζική σας συμμετοχή, αποδεικνύει ότι μπορούμε με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη να γίνουμε η αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή, απέναντι στον άγονο δικομματισμό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Στις κάλπες της 12ης Δεκεμβρίου θα κάνουμε μαζί το δυναμικό άλμα προς τα εμπρός.

Γιώργος Παπανδρέου στο pagenews.gr: Αυτήν την Κυριακή κρίνεται το μέλλον της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης

Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε στο pagenews.gr τα εξής:

Αυτήν την Κυριακή κρίνεται το μέλλον της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Οι 270.000 συμπολίτες μας που προσήλθαν στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, καλούνται να αποφασίσουν κυρίαρχα, αδιαμεσολάβητα και ακηδεμόνευτα για την ιδεολογική ταυτότητα και τον πολιτικό προσανατολισμό του Κινήματός μας. Να θέσουν τις βάσεις για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κυβερνητικού προγράμματος που θα αλλάξει εκ θεμελίων την πατρίδα μας.

Θα επιλέξουμε την εκ βάθρων αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός ή θα εξυπηρετήσουμε τους σχεδιασμούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλουν το Κίνημα μας μικρό, βολικό και ελεγχόμενο;

Θέλουμε ένα Κίνημα μεγάλο, πλατύ και πολιτικά αυτόνομο που θα συγκρουστεί με τα κατεστημένα συμφέροντα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θέλουν την ανάκαμψή του;

Το διακύβευμα του δευτέρου γύρου είναι σαφές: Ποια ηγεσία θα ανασυστήσει εδώ και τώρα από τα κάτω, συμμετοχικά, την Κεντροαριστερά στην Ελλάδα; Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια του χρόνου. Οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες ζητούν σήμερα αξιωματική αντιπολίτευση και αύριο κυβέρνηση.

Ζητούν ένα προοδευτικό αντίβαρο στη συντηρητική και πελατειακή κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη.

Ζητούν διέξοδο από την κομματική γραφειοκρατία, την ιδεολογική και προγραμματική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Ζητούν αλλαγή εποχής και παραδείγματος, όχι απλά μία αλλαγή φρουράς σε κομματικά όργανα.

Ζητούν ένα ανοιχτό και συμμετοχικό κόμμα, με δυναμική παρουσία μέσα και έξω από τη Βουλή, που θα έρθει σε διάλογο με τα κοινωνικά κινήματα, που θα εκφράσει χωρίς αστερίσκους προοδευτικά αιτήματα για τους ευάλωτους και αδύναμους, τους «μη ορατούς» από ένα σύστημα που εμμένει στην αναπαραγωγή πάσης φύσεως ανισοτήτων.

Πρώτιστη μέριμνά μου είναι η συνέχεια της δημοκρατικής παράταξης και ο συγχρονισμός της με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις. Η επιστροφή της σοσιαλδημοκρατίας αφορά και την Ελλάδα. Αν κλειστούμε στον εαυτό μας, αν οχυρωθούμε πίσω από παλαιοκομματικές αντιλήψεις, που μόνη στόχευση έχουν την διανομή και όχι την αλλαγή της εξουσίας, τότε οι εξελίξεις θα μας προσπεράσουν και θα έχουμε χάσει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για να κάνουμε την παράταξή μας και πάλι πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Ζητώ από τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες εκ νέου την ψήφο τους. Γνωρίζουν την πολιτική μου διαδρομή, γνωρίζουν τους πολιτικούς αγώνες που έχω δώσει, πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, πάντοτε με γνώμονα τις αξίες μου, δίχως να υπολογίσω το πολιτικό κόστος, δίχως να λογαριάσω το προσωπικό μου συμφέρον.

Δεσμεύθηκα ότι θα δώσω τον αγώνα για την ψυχή αυτής της παράταξης. Και σε αυτόν τον αγώνα καλώ όλες και όλους.

Ο αγώνας των ιδεών είναι διαρκής, ανυποχώρητος. Και πάντοτε νικηφόρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments