Ελλάδα

Ακρόπολη: 74χρονος αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά σε δύο 19χρονες

Ακρόπολη: 74χρονος αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά σε δύο 19χρονες
Ο 74χρονος αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά σε δύο 19χρονες - Συνελήφθη λίγο αργότερα

Θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν 74χρονοο έπεσαν το βράδυ της Κυριακής, δύο 19χρονες στην Ακρόπολη.

Τα δύο κορίτσια, φέρεται να πλησίασε ο ηλικιωμένος άνδρας και άρχισε να αυτοϊκανοποιείται και να κάνει κι άλλες άσεμνες πράξεις.

Οι νεαρές κοπέλες, αν και σοκαρισμένες, απομακρύνθηκαν και έσπευσαν να ενημερώσουν την αστυνομία. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να εντοπίσουν τον 74χρονο και να τον συλλάβουν.

Συμβουλές για θύματα σεξουαλικής κακοποίησης – παρενόχλησης

 Οι συμπεριφορές σεξουαλικής κακοποίησης – παρενόχλησης είναι επιβαρυντικές ψυχολογικά για τα άτομα που τις υφίστανται. Αν έχετε βιώσει μία αντίστοιχη συμπεριφορά είναι πιθανό να αισθάνεστε φόβο, ενοχή, θλίψη, απόγνωση, απογοήτευση, ντροπή, άγχος και θυμό ή να νιώθετε αβοήθητοι, εγκλωβισμένοι και «μπλοκαρισμένοι».

Προκειμένου να διαχειριστείτε αυτή την κατάσταση

  • Μπορείτε να μιλήσετε σε κάποιο πρόσωπο που εμπιστεύεστε για το τι σας έχει συμβεί, ώστε να σας βοηθήσει.
  • Μπορείτε να επικοινωνήσετε με άτομα του υποστηρικτικού σας περιβάλλοντος, με ειδικό ψυχικής υγείας ή με κάποια από τις γραμμές/δομές ψυχοκοινωνικής στήριξης, ώστε να αντλήσετε δύναμη, να ξεπεράσετε το φόβο σας και να απεγκλωβιστείτε από την κατάσταση στην οποία έχετε περιέλθει.
  • Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν ευθύνεστε εσείς για τη συμπεριφορά του θύτη.
  • Θυμηθείτε ότι και άλλα άτομα έχουν υποστεί παρόμοια συμπεριφορά. Δεν είστε οι μόνοι και δεν είστε μόνοι.
  • Έχετε κατά νου ότι θύματα που ζήτησαν βοήθεια και κατήγγειλαν τέτοιου είδους πράξεις (βλ. παρακάτω που μπορείτε να απευθυνθείτε) κατάφεραν να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της σεξουαλικής κακοποίησης – παρενόχλησης και να διαφυλάξουν την ψυχοσυναισθηματική τους ισορροπία.
  • Σκεφτείτε ότι με την αναφορά – καταγγελία των σε βάρος σας πράξεων, προστατεύετε και άλλα άτομα από τον ίδιο δράστη ή άλλους πιθανούς δράστες.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments