Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο νέος παίκτης στην πολιτική σκακιέρα και το στοίχημα της επόμενης μέρας

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο νέος παίκτης στην πολιτική σκακιέρα και το στοίχημα της επόμενης μέρας
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ένα νέο παίκτη στη σκακιέρα απέκτησε από τα ξημερώματα της Δευτέρας η πολιτική ζωή του τόπου, που αναμφίβολα “βάζει καρφιά” και απειλεί το δικομματισμό.

Ένα νέο παίκτη στη σκακιέρα απέκτησε από τα ξημερώματα της Δευτέρας η πολιτική ζωή του τόπου, που αναμφίβολα “βάζει καρφιά” και απειλεί το δικομματισμό. Ο Νίκος Ανδρουλάκης σάρωσε στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ με 67,8%.

Από την ανακοίνωσή της υποψηφιότητάς του στην προεδρία

Την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, στις εσωκομματικές διαδικασίες είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο επισήμως ο ευρωβουλευτής τότε κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ανδρουλάκης είχε υπογραμμίσει τα εξής:

«Ναι, θα είμαι υποψήφιος. Έχω άλλωστε δηλώσει ότι οι λόγοι που με οδήγησαν να θέσω υποψηφιότητα, το 2017, έχουν ενισχυθεί. Την ευκαιρία που μας δόθηκε, τότε, με τη συμμετοχή 212 χιλιάδων πολιτών, δεν την αξιοποιήσαμε όσο θα έπρεπε. Όλοι οι υποψήφιοι έχουμε χρέος να συμβάλουμε ώστε η επικείμενη συζήτηση για το μέλλον της παράταξης να είναι βαθιά πολιτική και αναζωογονητική, ενθαρρύνοντας τα μέλη και τους φίλους μας να συμμετάσχουν και πάλι, μαζικά, σε αυτό το νέο ξεκίνημα» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων.

ΠΑΣΟΚ

Οι σχεδόν 10 μονάδες διαφορά του πρώτου γύρου

Στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου ο Νίκος Ανδρουλάκης άφησε του το Γιώργο Παπανδρέου με σχεδόν 10 μονάδες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που συγκέντρωσε 98.431 ψήφους (36,88%), δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου τον οποίο ψήφισαν 74.093 ψηφοφόροι (27,97%), τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 69.411 ψήφους (25,98%), στη τέταρτη θέση ο Παύλος Χρηστίδης με 8.642 ψήφους (3,25%), πέμπτος ο Παύλος Γερουλάνος που συγκέντρωσε 7.946 ψήφους (2,92%) και στην έκτη θέση ο Χάρης Καστανίδης με 7.824 ψήφους (2,94%).

Το τεράστιο ενδιαφέρον για τις εκλογές

Η εκλογική διαδικασία, που έφερε στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ 270.000 μέλη και φίλους του και η νίκη του κ. Ανδρουλάκη, ενός στελέχους της νέας γενιάς, επανέφεραν το ενδιαφέρον στις διεργασίες της κεντροαριστεράς.

Θρίαμβος Ανδρουλάκη με 67,9%

Στο 95,37% της ενσωμάτωσης των ψήφων, ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνει 67,9% (132.706 ψήφοι) και Γιώργος Παπανδρέου 32,1% (62.748 ψήφοι).

Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, έφτασε στη Χαριλάου Τρικούπη όπου έγινε δεκτός με πανηγυρικά συνθήματα από τους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του και υπό τους ήχους του «Καλημέρα Ήλιε».

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στις δηλώσεις του ανέφερε πως «σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ. Μια νέα εποχή με δυναμισμό αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση».

Ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε πως «ενωμένοι θα προχωρήσουμε στην αναγέννηση της παράδοσης», ευχαριστώντας τους χιλιάδες ψηφοφόρους της παράταξης που τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Επιπλέον ευχαρίστησε ονομαστικά τους συνυποψήφιους του για τον αξιοπρεπή αγώνα που έδωσαν, όπως είπε, και τους κάλεσε να υπερασπιστούν όλοι μαζί, ενωτικά την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για «ενότητα και πολιτική αυτονομία».

«Η αναμέτρηση τελείωσε απόψε. Δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι. Μόνος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική παράταξη», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τέλος ανέφερε πώς έχει πλήρη επίγνωση των ευθυνών που ανέλαβε και δεσμεύτηκε «για νίκη της παράταξης και της πατρίδας. Ξεκινάμε μαζί ένα ωραίο ταξίδι. Η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Να ‘στε καλά και καλό μας αγώνα».

Το τηλεφώνημα Παπανδρέου στον Ανδρουλάκη και το ζεϊμπέκικο της παρηγοριάς

Mετά τα πρώτα αποτελέσματα για τις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε το Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί. Ο πρώην πρωθυπουργός τηλεφώνησε λίγο μετά τις 8 στον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί. «Κάναμε έναν καλό αγώνα» του είπε. «Με ενότητα θα μεγαλώσουμε το κόμμα και την παράταξη. Πρόεδρε, θα τα κάνουμε όλα όπως πρέπει» φέρεται να απάντησε στον Γ. Παπανδρέου ο θριαμβευτής των εκλογών.

Σε ψαροταβέρνα των Εξαρχείων,  με συνεργάτες του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Χωρίς το άγχος των εκλογών και προκειμένου να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του, που έδωσαν όλη αυτή την περίοδο μεγάλο αγώνα για την υποψηφιότητά του δείπνησαν σε γνωστή ψαροταβέρνα, στο κέντρο της Αθήνας,  ο πρώην πρωθυπουργός  χόρεψε τη «Συννεφιασμένη Κυριακή» -το αγαπημένο ζεϊμπέκικο του πατέρα του- και ανέβασε το βίντεο από τον χορό στο Facebook.

Το τηλέφωνο του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ανδρουλάκη και η στάση αναμονής του Τσίπρα

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη δέχθηκε ο νικητής των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία επιφυλακτική είναι η Κουμουνδούρου απέναντι στο νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.«Η όποια ηγεσία, θα κληθεί να πάρει αποφάσεις» ανέφεραν από την Κουμουνδούρου. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τηλεφωνήσει στον νέο Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ σήμερα, προκειμένου να τον συγχαρεί.

Το στοίχημα της επόμενης μέρας – Πολλά νέα πρόσωπα αναμένονται στο σχήμα

Πολλά νέα πρόσωπα αναμένεται να έχουν ρόλο στην επόμενη ημέρα του Κινήματος Αλλαγής πολλοί εξ αυτών από το στενό κύκλο συνεργατών του κ. Ανδρουλάκη. Μεγάλη αγωνία ωστόσο επικρατεί και για τον επικεφαλής της Κ.Ο. με τους ψιθύρους που ακούγονται να καταλήγουν είτε στον Κώστα Σκανδαλίδη είτε στο Μιχάλη Κατρίνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments