Αθλητισμός

NBA: Γίνονται πιο αυστηρά τα μέτρα στο παρκέ λόγω κορωνοϊού

NBA: Γίνονται πιο αυστηρά τα μέτρα στο παρκέ λόγω κορωνοϊού
NBA: Οι παίκτες και το επιτελείο θα υποβάλλονται καθημερινά σε διαγνωστικά τεστ, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή.

Με επιστολή της σε όλες τις ομάδες του NBA, η διοργανώτρια αρχή ενημέρωσε ότι από τις 26 Δεκεμβρίου, τα μέτρα για τον κορωνοϊό γίνονται πιο αυστηρά και ελεγχόμενα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων σε παίκτες και επιτελείο.

Τα κρούσματα κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται εγκλωβίζοντας πίσω σε καραντίνα τους παίκτες μη μπορώντας να υποστηρίξουν τις ομάδες στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Για αυτόν κατά κύριο λόγο η Λίγκα αποφάσισε να πάρει πιο δραστικά μέτρα. NBA

Όσοι έχουν κάνει τρίτη δόση εμβολίου δεν χρειάζεται να κάνουν ράπιντ τεστ

Όπως ανακοινώθηκε από τον Κομισάριο της Λίγκας, Άνταμ Σίλβερ, από τις 26 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου (για αρχή) θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα για την ασφάλεια όλων και στο παρκέ και στα αποδυτήρια.

Οι παίκτες και τα άμεσα εμπλεκόμενο προσωπικό όλων των ομάδων κυρίως το επιτελείο θα υποβάλλονται καθημερινά σε διαγνωστικά τεστ, ενώ από τα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού θα εξαιρούνται οι αθλητές που έχουν υποβληθεί και σε τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Η χρήση μάσκας πλέον γίνεται υποχρεωτική για τα μέλη των ομάδων παντού, όπως για παράδειγμα στις εγκαταστάσεις της ομάδας, στα αποδυτήρια, στον πάγκο και στις μετακινήσεις τους, ανεξάρτητα αν έχουν κάνει εμβόλιο ή όχι.

Το Δεκέμβριο εισήλθαν 52 παίκτες του NBA στο πρωτόκολλο υγείας και ασφαλείας, με τελευταία ομάδα που ταλαιπωρείται από τον φονικό  ιό να είναι οι Σακραμέντο Κινγκς. NBA

Σε καραντίνα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Σε καραντίνα βρίσκεται ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς όπως έγινε γνωστό μπήκε στο πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας του NBA. Ο 27χρονος Έλληνας φόργουορντ των «Ελαφιών» τέθηκε εκτός λίστας εναντίον των Ιντιάνα Πέισερς την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμά του ο δημοσιογράφος του ESPN, Adrian Wojnarowski, τόσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όσο και ο συμπαίκτης του Ουές Μάθιους μπήκαν στο πρωτόκολλο του κορωνοϊού. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς είναι ο ίδιος θετικός στον κορωνοϊό, ή αν έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments