Αθλητισμός

UEFA: Αρνητική στο σχέδιο για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια

UEFA: Αρνητική στο σχέδιο για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια
UEFA: Η ομοσπονδία επιμένει να μην δέχεται την πρόταση που διατύπωσε η FIFA για την πραγματοποίηση του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.

Επιμένει στην θέση της απέναντι στην πραγματοποίηση του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια η UEFA. Από την άλλη η FIFA προγραμματίζει μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συζητήσει τα σχέδιά της για τη διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια. Ο μεγαλύτερος αντίπαλός της σε αυτό το πλάνο είναι ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν.

Ο Τσέφεριν είπε πως η UEFA δεν είχε συμφωνημένη στρατηγική για τη συνάντηση της Δευτέρας (20/12), υποδηλώνοντας ότι δεν θα ήταν καθοριστική στιγμή στην όλη διαδικασία. «Όπως γνωρίζουμε, η FIFA συνεχίζει να επιδιώκει το έργο, όμως έρχονται μηνύματα από διαφορετικές πλευρές ότι μπορεί να μην το συνεχίσουν μέχρι το τέλος», είπε τόνισε ο πρόεδρος της UEFA σε συνέντευξη Τύπου.

Οι δηλώσεις Τσέφεριν

«Δεν έχουμε συγκεκριμένη στρατηγική. Τη Δευτέρα, θα είναι εκεί 211 ομοσπονδίες, δηλαδή 500 άτομα σε μία τηλεδιάσκεψη. Δεν περιμένω κάτι πολύ βαθύ.

Αλλά θα ακούσουμε, θα δούμε και θα πράξουμε ανάλογα. Προς το παρόν, δεν έχουμε καν την ατζέντα για τη Δευτέρα. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι λέγεται “ Μέλλον του ποδοσφαίρου”, που μπορεί να σημαίνει πολλά και δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα», είπε.

Τι ανέφερε ο Μοντιαλιάνι

Ο Βίκτορ Μονταλιάνι, βασικός σύμμαχος του προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο και επικεφαλής της CONCACAF (Συνομοσπονδία Βόρειας/Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής), δήλωσε στο Reuters νωρίτερα αυτό το μήνα ότι κλίνει προς μια συμβιβαστική λύση.

Συγκεκριμένα, ο Μονταλιάνι διατύπωσε την ιδέα μιας ανανεωμένης έκδοσης του παλιού Κυπέλλου Συνομοσπονδιών ή μιας παγκόσμιας εκδοχής της ιδέας του Nations League, ως εναλλακτικές στην ιδέα του Παγκόσμιου Κυπέλλου ανά διετία.

“Έχω βαρεθεί να ακούω προτάσεις ή να διαβάζω για προτάσεις στα Μέσα Ενημέρωσης”

Ο Τσέφεριν από την πλευρά του, πάντως, είπε ότι δεν είχε δει συγκεκριμένες προτάσεις ή λεπτομέρειες της ιδέας. «Έχω βαρεθεί να ακούω προτάσεις ή να διαβάζω για προτάσεις στα Μέσα Ενημέρωσης. Μπορεί να είμαι αφελής, αλλά εξακολουθώ να ελπίζω ότι θα αρχίσουμε να μιλάμε με κάποια τεκμηρίωση, με συγκεκριμένες προτάσεις, με κάποιες σοβαρές ιδέες και να μην περιμένουμε μέχρι το πρωί που θα έρθουν οι εφημερίδες, για να δούμε ποια είναι η νέα πρόταση ορισμένων συναδέλφων μας» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της UEFA τόνισε επίσης πως ελπίζει ότι η FIFA και οι συνομοσπονδίες θα μπορούσαν να αρχίσουν να επικεντρώνονται στο μελλοντικό σχήμα του διεθνούς ημερολογίου αγώνων, το οποίο πρέπει να συμφωνηθεί για την περίοδο μετά το 2024. «Όλα είναι αλληλένδετα. Λαμβάνουμε προτάσεις για διαφορετικές διοργανώσεις και γι’ αυτό οι συζητήσεις για το διεθνές ημερολόγιο αγώνων καθυστερούν συνεχώς. Δεν έχουμε καν αρχίσει να συζητάμε γι’ αυτό εξαιτίας όλων εκείνων που συνέβησαν. Ελπίζω να αρχίσουμε να συζητάμε για το διεθνές ημερολόγιο αγώνων αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments