Ελλάδα

Γυναικοκτονίες: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Τι ζήτησε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Γυναικοκτονίες: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Τι ζήτησε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς
Γυναικοκτονίες: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα - Παρούσα η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση κατά των γυναικοκτονιών που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα που απήυθυνε η «Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών». Στη χώρα μας έχουν γίνει

Οι συγκεντρωμένοι άναψαν κεριά, άνοιξαν πανό έχοντας ως κύριο σύνθημά τους το «καμία λιγότερη- ποτέ ξανά».

Οι ηθοποιοί Λεωνίδας Κακούρης και Λουκία Πιστιόλα, ανέφεραν μία προς μία ονομαστικά τις γυναικοκτονίες που έγιναν φέτος στην Ελλάδα.

Παρούσα στη συγκέντρωση και η μητέρα της δολοφονημένης Γαρυφαλλιάς, θύμα του συντρόφου της στη Φολέγανδρο, που σε δηλώσεις της ανέφερε «βρισκόμαστε εδώ μπροστά στη Βουλή προκειμένου να ζητήσουμε τα ισόβια να είναι ισόβια και να αναγνωριστεί ο όρος γυναικοκτονία».

Η σημερινή σιωπηλή διαμαρτυρία έχει τη στήριξη της ΓΣΕΕμ η οποία χθες έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που αποτυπώνει τη νοοτροπία που επικρατεί για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Ο έμπρακτος σεβασμός της αξιοπρέπειας του ανθρώπου οφείλει να είναι αυστηρός και απαρέγκλιτος. Τα συνδικάτα θέλουμε, πρέπει και μπορούμε να παλέψουμε για την αποτελεσματική προστασία των θυμάτων κάθε μορφής βίας και παρενόχλησης.

Στη μνήμη των αδικοχαμένων γυναικών μαζί με τους εργαζόμενους τους ανέργους τους απολυμένους, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας στις 17 Δεκεμβρίου 2021 και απαιτούμε: δικαιοσύνη, ενημέρωση, πρόληψη, αγωγή ισότητας φύλου. Καλούμε τα σωματεία σε διαρκή επαγρύπνηση και εγρήγορση στην προστασία των θυμάτων βίας και παρενόχλησης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments