Ειδήσεις

Το βίντεο της ΓΣΕΕ για τις γυναικοκτονίες και τη νοοτροπία του Έλληνα

Το βίντεο της ΓΣΕΕ για τις γυναικοκτονίες και τη νοοτροπία του Έλληνα
Το βίντεο της ΓΣΕΕ για τις γυναικοκτονίες και τη νοοτροπία του Έλληνα

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που αποτυπώνει μέσα σε ένα λεπτό και 41 δευτερόλεπτα μια νοοτροπία για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα του 2021.

Μία γυναίκα, μπαίνει σε ένα ταξί, στη διαδρομή το ραδιόφωνο μεταδίδει την είδηση του θανάσιμου ξυλοδαρμού της 29χρονης μητέρας στην Αλεξανδρούπολη από τον σύζυγό της.

Ο οδηγός ταξί, γυρνάει και της λέει: «Ποιος ξέρει τι θα του είχε κάνει. Θα του είχε ψήσει το ψάρι στα χείλη»

Η γυναίκα κατεβαίνει άμεσα από το ταξί και στην ερώτηση του οδηγού «τι έπαθες;» η γυναίκα στον δρόμο πλέον απαντά … 16 (αναφερόμενη στις γυναικοκτονίες), αυτό έπαθα…

Συλλαλητήριο την Παρασκευή στο Σύνταγμα

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει: «Ο έμπρακτος σεβασμός της αξιοπρέπειας του ανθρώπου οφείλει να είναι αυστηρός και απαρέγκλιτος. Τα συνδικάτα θέλουμε, πρέπει και μπορούμε να παλέψουμε για την αποτελεσματική προστασία των θυμάτων κάθε μορφής βίας και παρενόχλησης.

Στη μνήμη των αδικοχαμένων γυναικών μαζί με τους εργαζόμενους τους ανέργους τους απολυμένους, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας στις 17 Δεκεμβρίου 2021 και απαιτούμε: δικαιοσύνη, ενημέρωση, πρόληψη, αγωγή ισότητας φύλου. Καλούμε τα σωματεία σε διαρκή επαγρύπνηση και εγρήγορση στην προστασία των θυμάτων βίας και παρενόχλησης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments